joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTCum se pune un implant dentar şi alte informaţii despre cea mai...

Cum se pune un implant dentar şi alte informaţii despre cea mai eficientă metodă de acoperire a golurilor dentare

Implantul dentar este cea mai folosita tehnica dentara pentru refacerea in totalitate a sanatatii bucale. Acesta inlocuieste cu succes dintii pierduti si reuseste sa ofere atat o estetica excelenta, cat si functionalitate. Exista o multime de clinici dentare care ofera implant dentar Bucuresti si desi tehnica este una foarte sigura pentru pacienti, multi sunt speriati de ideea unui corp strain in propriul organism.

Tocmai de aceea, cu ajutorul celor de la draristide.ro vom pune cap la cap cateva informatii referitoare la modul in care se desfasoara procesul de implantare, la avantajele si riscurile pe care le presupune un astfel de proces.

Cum decurge procesul de implantare?

Implantul dentar presupune o interventie chirurgicala, in cadrul careia se insereaza o radacina artificiala pe arcada dentara. Radacina poate sa fie realizata fie din titan, fie din zirconiu, un material ceva mai nou aparut in stomatologie, insa foarte eficient. A nu se confunda implantul de zirconiu cu coroana dentara zirconiu. Cea din urma este dintele propriuzis si poate sa fie montata atat pe implant, cat si pe un dinte care a avut probleme si are nevoie de o restructurare.

Desi multi pacienti au o adevarata fobie atunci cand vine vorba despre stomatologi, cu atat mai mult cand vine vorba despre o procedura invaziva, cum este implantul, lucrurile se desfasoara fara durere si fara disconfort.

In timpul sesiunii stomatologice medicul aplica o anestezie locala, ceea ce inlatura orice durere. Ulterior pot aparea senzatii de disconfort, insa nu dureaza foarte mult. Dupa introducere implantului, pacientul trebuie sa astepte aproximativ 6 luni pentru vindecare, dupa care se aplica coroana dentara.

De ce implantul dentar este eficient?

Exista o multime de avantaje pe care implantul dentar le aduce. Un prim avantaj este faptul ca poate sa fie utilizat fara uzura dintilor invecinati, asa cum este cazul lucrarilor protetice dentare in care dinti fara probleme trebuie sa fie slefuiti.

Un alt avantaj al implantului este faptul ca poate sa conserve volumul osos si ofera o functionalitate cat se poate corecta a intregii cavitati bucale. Pacientul va putea sa manance fara probleme, exact la fel cum o facea cu dintii naturali.

Nu in ultimul rand, implantul dentar ofera senzatia unui dinte natural, atat din punct de vedere functional, cat si din punct de vedere estetic. Daca se alege o coroana dentara zirconiu, dintele artificial poate sa fie confundat cu usurinta cu unul natural, mai ales daca tehnicianul care l-a realizat este unul profesionist si cu vechime in domeniu.

Este adevarat ca exista si contraindicatii, insa nu foarte multe. Cei care nu au o masa osoasa foarte puternica sau cei care sufera de diverse chisturi si tumori, trebuie sa amane implantul. Pentru toti restul, aceasta este cea mai buna tehnica de refacere a frumusetii zambetului.

Rezista implantul dentar toata viata?

In principiu, implantul dentar trebuie sa reziste toata viata. Exista si factori de risc insa, care tin in mare parte de pacient. Astfel, igiena dentara si fumatul pot duce la pierderea implantului. De asemenea, bruxismul poate sa fie destul de periculos pentru dintele artificial, insa nu este o problema care nu poate sa fie rezolvata.

(Publicitate)

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...