Anchetă pe dos după abuzuri la şcoală

0

Avocatul Poporului a mai găsit o activitate în Botoşani. Instituţia a decis să ceară explicaţii şcolilor după materialul „Elevi de top chinuiţi la şcoală”, publicat în Monitorul de Botoşani. În loc să ceară explicaţii Ministerului pentru programa stufoasă şi să vină cu propuneri concrete pentru a încerca să schimbe ceva în sistemul de învăţământ.

Practic, într-o adresă ce se întinde pe trei pagini, reprezentanţii avocatului poporului nu fac decât să copieze integral articolul publicat de Monitorul de Botoşani, iar la final cer liceelor să pună la dispoziţia instituţiei „informaţiile, documentele, sau actele pe care le deţin în legătură cu petiţiile care au fost adresate instituţiei Avocatului Poporului”.

Asta în condiţiile în care acelaşi material arăta că cei mai mulţi părinţi de copii au ales pur şi simplu să îşi mute copiii la altă clasă decât să rişte să reclame problema la conducerea unităţii şi să agraveze şi mai mult starea tensionată în care se afla propriul copil. Nu numai că nu au cerut lămuriri de la Minister, dar şi Ministerul Educaţiei a trimis o cerere similară către licee, cerând, ce altceva decât explicaţii?
Conform propriei pagini de prezentare, Instituţia Avocatul Poporului este autoritate publică autonomă şi independentă faţă de orice altă autoritate publică şi are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice.

Cel mai bine însă, se pare că apărarea drepturilor şi libertăţilor se face la moul declarativ şi de la distanţă, până în prezent acestea fiind cele mai multe şi reprezentative gesturi ale acestei instituţii, care preferă să ceară explicaţii de unde nu le poate primi, decât să încerce să rezolve concret o problemă tot mai acută a unei programe şcolare învechite şi depăşite din toate punctele de vedere, care pune presiune atât pe cadrele didactice, cât şi pe elevi.

+0 -0
se încarcă...