Liceenii de la Elie Radu şi-au recuperat căciula de la mai marii urbei

0

După câteva săptămâni de repetiţii şi un drum greu de făcut prin nămeţi şi troiene, reprezentanţii Liceului Tehnologic „Elie Radu” s-au bucurat să fie primiţi de şefii administraţiei locale botoşanene în săptămâna premergătoare sărbătorilor de iarnă.
I-au colindat pe mai marii de la judeţ, în frunte cu preşedintele Costică Macaleţi şi prefectul Dan Şlincu, dar au trecut strada şi la Primărie, unde primarul Cătălin Flutur i-a aşteptat cu dulciuri, cozonaci şi colaci. „În seara lui Vasile Sfântu/Mi-a luat căciula vântu,/ Şi mi-a dus-o sus pe casă,/ Tocmai aici la dumneavoastră./ Şi-am venit să-mi iau căciula,/ Să vă spun şi urătura!”, sunt versurile cu care începe o urare frumoasă românească, urătură pe care constructorii de la Elie Radu şi-au permis să le-o adreseze conducătorilor politici ai botoşănenilor. Şi asta pentru că niciunul dintre ei nu este „Ghiţă”, altfel s-ar fi putut supăra de versurile ce urmează în urătură: „Are o fată moşu’ Ghiţă,/ Cu palton şi cu rochiţă,/ Vinde oala cu smântână,/ Să-i cumpere ceas la mână,/ Vinde scroafa din coteţ,/Ca să-i facă părul creţ.” Nici de urările de „La Mulţi Ani!” nu s-a supărat nimeni, mai ales că edilul şef le-a răspuns tinerilor colindători cu aceeaşi monedă.
„ Ne bucurăm că am fost primiţi şi în acest an cu uşile larg deschise de către autorităţile locale în momentele frumoase de sărbătoare. Elevii trăiesc cu mari emoţii aceste întâlniri ce arată că tradiţiile vechi nu au fost uitate şi că relaţia dintre unităţile de învăţământ şi autorităţile cu care adesea colaborăm este una extrem de vie şi reală.”, a declarat Alina Badea, directorul Liceului Tehnologic „Elie Radu”.

+0 -0
se încarcă...