vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTSistemul sanitar se pregăteşte de Crăciun

Sistemul sanitar se pregăteşte de Crăciun

Medicina de urgenţă se pregăteşte de un nou val de pacienţi. Unităţile de urgenţa, Ambulanţa şi SMURD vor lucra la foc continuu în aceste zile, mai ales că mare parte din medicii de familie nu vor fi la program, iar marţi şi miercuri şi policlinicile vor fi închise. De asemenea, mâine majoritatea farmaciilor din judeţ vor fi închise.

Doar trei farmacii în Botoşani şi două în Dorohoi vor avea program pentru pacienţi şi în ziua de 25 decembrie. Astăzi, în schimb, acestea vor avea program normal, iar pe 26 decembrie vor avea program specific zilelor de duminică, adică până la ora 16.

Deși zilele de 24 decembrie și 31 decembrie au fost date libere de la Guvern, la Spitalul Județean Mavromati angajații vor fi la muncă și în aceste zile. Anunțul a fost făcut de către Livia Mihalache, managerul unității medicale în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, botoșănenii pot să se prezinte în Ambulatoriu chiar și în aceste zile şi chiar sunt sfătuiţi de medici să apeleze la Policlinică, în loc să alomereze Unitatea de primiri Urgenţe fără rost.

De altfel, potrivit managerului spitalului cei mai mulți dintre medici doreau să vină la muncă în aceste zile astfel încât s-a luat această decizie care vine în favoarea pacienților.

Ca în fiecare an, cadrele medicale se așteaptă la o avalanșă de pacienți în această perioadă și asta pentru că unii botoșăneni beau și mănâncă peste măsură.

Farmacii de gardă
24 decembrie – Farmacia Larix, Împărat traian Nr. 43, Tel. 0231537991
25 decembrie – Lucifarm, Strada Vîrnav Nr. 24, Tel. 0231581158
26 decembrie – Marafarm, Strada Ion Pillat Nr. 9, Tel. 0231517374

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...