Sistemul sanitar se pregăteşte de Crăciun

Medicina de urgenţă se pregăteşte de un nou val de pacienţi. Unităţile de urgenţa, Ambulanţa şi SMURD vor lucra la foc continuu în aceste zile, mai ales că mare parte din medicii de familie nu vor fi la program, iar marţi şi miercuri şi policlinicile vor fi închise. De asemenea, mâine majoritatea farmaciilor din judeţ vor fi închise.

Doar trei farmacii în Botoşani şi două în Dorohoi vor avea program pentru pacienţi şi în ziua de 25 decembrie. Astăzi, în schimb, acestea vor avea program normal, iar pe 26 decembrie vor avea program specific zilelor de duminică, adică până la ora 16.

Deși zilele de 24 decembrie și 31 decembrie au fost date libere de la Guvern, la Spitalul Județean Mavromati angajații vor fi la muncă și în aceste zile. Anunțul a fost făcut de către Livia Mihalache, managerul unității medicale în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, botoșănenii pot să se prezinte în Ambulatoriu chiar și în aceste zile şi chiar sunt sfătuiţi de medici să apeleze la Policlinică, în loc să alomereze Unitatea de primiri Urgenţe fără rost.

De altfel, potrivit managerului spitalului cei mai mulți dintre medici doreau să vină la muncă în aceste zile astfel încât s-a luat această decizie care vine în favoarea pacienților.

Ca în fiecare an, cadrele medicale se așteaptă la o avalanșă de pacienți în această perioadă și asta pentru că unii botoșăneni beau și mănâncă peste măsură.

Farmacii de gardă
24 decembrie – Farmacia Larix, Împărat traian Nr. 43, Tel. 0231537991
25 decembrie – Lucifarm, Strada Vîrnav Nr. 24, Tel. 0231581158
26 decembrie – Marafarm, Strada Ion Pillat Nr. 9, Tel. 0231517374

Deja ai votat!