Slujbă emoţionantă la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Teişoara – Roma (video)

0
dav

Slujba oficiată astăzi la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Teişoara – Roma a fost emoţionantă. Credincioşii prezenţi la slujbă şi-au unit glasurile în rugăciuni şi cântări, cu speranţa în vremuri mai bune. În finalul slujbei, preotul paroh Constantin Puiu a anunţat că în locul cuvântului său va fi prezentat un program de colinde de către elevii care participă la activităţile extraşcolare şi la orele de meditaţii organizate la biserică.

„Ei au fost şi rămân cei care să ducă mai departe mesajul şi toată munca noastră, ca preoţi, ca slujitori aici, ca părinţi şi creştini în marea familie a parohiei şi bisericii noastre”, a spus, printre altele, preotul Constantin Puiu. Acesta a arătat că toţi copiii cântă „cu sufletul şi transmit emoţia cea mai caldă şi mai vibrantă deoarece până la urmă acesta este rostul colindei, să sensibilizeze omul, nu doar să încânte auzul”.

Programul de colinde a fost înălţător şi i-a emoţionat pe cei prezenţi până la lacrimi. Gândul la un părinte bolnav, sau plecat din această lume, la surorile şi fraţii din străinătate, sau la  Crăciunul copilăriei în care nu contau atât de mult darurile materiale, ci căldura căminului, micile bucurii ale vieţii, armonia dintre oameni, a adus lacrimi care cu greu au putut fi ascunse.

Copiii îmbrăcaţi în costume populare au colindat lângă bradul împodobit de ei cu ornamente tricolore, „Deschide uşa, creştine!”, Vin colindătorii”, „Galbenă gutuie”, au impresionat audienţa. Deosebite au fost şi colindele „A venit şi-aici Crăciunul” şi „”Ziurel de ziua” interpretate de preotul Constantin Puiu, secondat de micii artişti.

În final, copiii au primit jucării, rechizite, dulciuri şi articole de îmbrăcăminte. Şi adulţii prezenţi la slujbă au primit daruri. O contribuţie financiară importantă în asigurarea darurilor a avut-o Stelică Bulancia, un fiu al satului Teişoara, stabilit de mulţi ani în SUA.

De la slujbă nu a lipsit Costache Suvac, un localnic în vârstă de 97 de ani. Acesta le-a dat bani colindătorilor şi le-a mulţumit pentru bucuria oferită în zi de mare sărbătoare.

dav
dav
dav
dav
Deja ai votat!
se încarcă...