Microbuz plin cu botoşăneni răsturnat în Suceava

0

Un microbuz de transport persoane care circula dinspre Suceava spre Botoșani s-a rasturnat pe DN 29, care leagă cele două județe, pe raza comunei Dumbrăveni.
Accidentul s-a petrecut în prima zi de Crăciun. Pompierii deplasați la fața locului au constatat că în microbuz s-au aflat 18 persoane. Din fericire, doar o femeie acuza leziuni, fiind transportată la spital, dar conștientă și cu leziuni minore. Ancheta privind cauza accidentului și condițiile în care erau transportați cei 18 pasageri a fost preluată de politiști.
La fața locului s-au deplasat și echipaje ale Poliției și SMURD, iar din datele preliminare, cauzele răsturnării microbuzului par a fi neadaptarea vitezei la condițiile de drum, pe fondul unei rafale de vânt, care în zonă atinge peste 50 km/h.
Utilajele de deszăpezire ale DRDP Iași erau în zonă, în condițiile în care carosabilul este parțial acoperit cu zăpadă în strat de sub 1 cm, din cauza viscolului semnalat între localitățile Dumbrăveni și Salcea, transmit reprezentanții de la Drumuri Naționale. Pe acest fond, DRDP Iași reia recomandarea către șoferi de a circula cu prudență pe drumurile naționale, cu adaptarea vitezei la condițiile de trafic și echiparea corespunzătoare a autovehiculelor.

+0 -0
se încarcă...