Bărbatul care a dormit în frig a murit

0

Bărbatul adus la Urgenţe aproape îngheţat a murit în spital. Corpul acestuia a cedat după ce temperatura exterioară a organismului coborâse mai mult timp sub 25 de grade Celsius, iar glicemia bărbatului era aproape de zero în momentul în care a fost găsit.

În vârstă de 61 de ani, din Ştefăneşti, acesta a fost găsit în propria casă de către vecinii alarmaţi că nu îl mai văzuseră de câteva zile. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de prim ajutor al SMURD Ştefăneşti, bărbatul fiind găsit în casă, prăbuşit într-o încăpere în care era mai frig ca afară. Bărbatul a fos luat de paramedici, care au chemat în ajutor un ecihpaj medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care l-a adus pe bărbat la Urgenţe. „Pacientul era comatos, temperatura corpului nemăsurabilă şi glicemia de 10 miligrame per decilirtu”, a precizat un asistent din cadrul SJA Botoşani.

Potrivit cadrelor medicale, bărbatul avea o temperatură a corpului de 25 de grade Celsius, la aproape două ore de la internare, fiind introdus într-o pătură specializată pentru ridicarea temperaturii până la valorile normale, starea lui fiind una foarte gravă. A fost internat pe secţia de reanimare, încercându-se stabilizarea funcţiilor sale vitale, însă aproape de miezul nopţii inima lui a cedat, cadrele medicale nemaiputând face nimic pentru a-l resuscita.

Hipoglicemia severă este definită de specialişti când persoana are un nivel extrem de scăzut al glucozei în sânge, sub 30 de miligrame per decilitru, care necesită asistenţă din partea altei persoane, care să ajute pacientul să ia tratamentul. Hipoglicemia severă este clasificată ca o urgentă. Semnele hipoglicemiei severe pot fi confuzie şi dezorientare, convulsii/crize, coşmaruri intense în timpul somnului, pierderea conştienţei sau coma.

Hipotermiile moderate (de la 35 la 32°C) sunt însoţite de frisoane intense (mijloc de apărare a organismului de producerea de căldură), grave (de la 32 la 26°C) şi majore (sub 26°C) însoţite de tulburări ale stării de conştienţă (chiar comă), depresie respiratorie, încetinire a frecvenţei cardiace şi de o scădere progresivă a presiunii arteriale cu diminuarea debitului cardiac.

+0 -0
se încarcă...