Şoferi turmentaţi culeşi de pe şosele, de Crăciun

0

În prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, în timp ce se aflau în patrulare, poliţiştii oraşului Flămânzi au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani din comuna Viişoara. Cu ocazia verificării documentelor s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, bărbatul a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei.

Tot în prima zi de Crăciun, un echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani a oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică, valoarea rezultată fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şi nu au fost singurele cazuri. Tot pe 25 decembrie, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 Botoşani au fost sesizaţi de un tânăr în vârstă de 23 de ani din comuna Curteşti cu privire la faptul că şi-a găsit autoturismul avariat, în timp ce se afla parcat regulamentar în faţa locuinţei. Echipajul de poliţie ajuns la locul solicitării a stabilit că în ziua cu pricina un tânăr în vârstă de 28 de ani, care sconducea un autoturism pe raza localităţii Curteşti, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care a intrat în coliziune cu maşina parcată. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei şoferi turmentaţi s-au ales cu dosare penale urmând să fie cercetaţi pentru conducere sub influenţa alcoolului, primul dintre ei fiind anchetat şi pentru conducere fără permis.

+0 -0
se încarcă...