Botoşănean bănuit de jaf organizat în Italia capturat de poliţişti

0

Un al doilea botoşănean bănuit că ar fi implicat într-un jaf organizat în Italia a fost capturat de poliţişti. Reţinut în baza mandatului european de arestare emis de de către magistratul responsabil cu investigaţiile preliminare la Curtea din Pordenone, Italia, Ciprian R., în vârstă de 23 de ani, a fost prezentat ieri în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Suceava, care a dispus arestarea lui provizorie pentru o perioadă de 15 zile. Prins vara trecută de carabinieri, în urma unei anchete de amploare, tânărul a fost eliberat şi pus sub control judiciar, însă nu şi-a respectat obligaţiile şi s-a întors în ţară. Ulterior, în luna august, el a fost arestat în lipsă, pe numele său fiind emis şi mandatul european de arestare. Pe 21 decembrie, autorităţile judiciare au înaintat semnalare prin Biroul SIRENE Naţional din Italia, iar tânărul a fost reperat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi a fost încătuşat.

Din gruparea bănuită de jafuri organizate în Italia ar face parte patru botoşăneni. Unul dintre ei, Eusebiu Valentin C., în vârstă de 25 de ani, din satul Dracşani, comuna Suliţa, a fost capturat la începutul lunii decembrie, tot în baza unui mandat european de arestare. Alţi doi suspecţi sunt fraţii Iulian şi Claudiu Marian P.N., în vârstă de 26 şi respectiv 21 de ani, din comuna Stăuceni, precum şi Antonel H., de 27 de ani, din comuna Gorbăneşti.

Potrivit autorităţilor judiciare italiene, gruparea ar fi acţionat în provincia Pordenone din regiunea Friuli-Veneția Giulia şi ar fi fost anihilată în iulie 2018, când carabinierii i-au reţinut mai întâi, în localitatea Caorle și Torre di Mosto, pe cei doi fraţi din comuna Stăuceni, pentru capturarea lor fiind trase şi trei focuri de armă. La scurt timp a fost prins şi Antonel H, care se afla în compania lui Ciprian R. Unul dintre jafurile pus la cale a avut loc, susţin anchetatorii italieni, în noaptea de 8 martie 2018, când suspecţii au intrat cu Peugeot 307 prin uşile unui complex comercial, după care au furat 74 de telefoane mobile smartphone, prejudiciul fiind estimat la 42.000 Euro, însă gruparea ar fi acţionat în acest fel şi în Santa Maria Maggiore.

Deja ai votat!
se încarcă...