Cătălin Flutur – Pe cei de la Urban Serv nu pot să-i ating nici cu o floare

0

Cătălin Flutur, primarul municipiului, a recunoscut faptul că oraşul a fost invadat de deşeuri în perioada Crăciunului, dar a arătat că una dintre cauze este aceea că, în preajma sărbătorilor de iarnă, cantitatea de deşeuri generată este cu mult mai mare comparativ cu restul anului. „Cel mai mare consum este înainte de Crăciun şi cantitatea de deşeuri este pe măsură. Au fost probleme, este adevărat, dar, în principiu mi-aş dori să se vadă şi faptul că cei de la Urban Serv au făcut curăţenie, din aproape în aproape, dar s-a făcut. Chiar am trecut prin câteva cartiere şi i-am găsit cu utilajul care încărca deşeurile existente lângă containere. Adică nu ridicau numai pubelele”, a afirmat primarul.

Potrivit acestuia, multe probleme ar fi evitate dacă depozitul de la Stăuceni ar fi deschis inclusiv duminica şi dacă la Urban Serv s-ar lucra şi în zilele libere date prin lege, aşa cum se întâmplă la UPU şi ISU.

Aşa cum se întâmplă de fiecare dată, primarul este oficialul vizat de criticile botoşănenilor nemulţumiţi de activitatea de salubrizare. „Toate se sparg în capul meu. Pe cei de la Urban Serv nu pot să-i ating nici cu o floare. Dacă spun ceva la adresa conducerii Urban Serv, sare toată lumea în sus, că am ceva cu directorul general Simion Drelciuc. Sper că, având un nou Consiliu de Administraţie ales legal, votat, reprezentanţii societăţii să se preocupe mai mult decât au făcut-o în ultimul an şi jumătate de obligaţiile pe care le au în contract”, a menţionat Cătălin Flutur.

Primarul a explicat că nu de puţine ori i s-a replicat că societatea de salubrizare răspunde în faţa Adunării Generale a Acţionarilor (formată din consilierii municipali) şi în faţa Consiliului de Administraţie, nu a conducerii primăriei. Acesta a reamintit că a cerut noua organigramă şi statul de funcţii de la Urban Serv şi i s-a răspuns că „nu e treaba lui”. Ulterior, a primit documentele solicitate, după ce a ridicat problema în Consiliul Local.

Edilul a dat asigurări că în aceste zile nu se vor repeta problemele de la Crăciun. „Deja avem o solicitare a Urban Serv-ului către cei de la Diasil (administratorul depozitului de la Stăuceni  – n.r.) să lucreze şi pe 30 decembrie, ca să avem unde să ducem deşeurile din oraş, că altfel rămânem cu maşinile încărcate sau blocate în două – trei platforme şi nu avem unde să ducem. Solicitarea a fost făcută către cei de la Consiliul Judeţean şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecoproces şi ne-a fost remisă şi nouă ca să ştim că ei au făcut un demers în sensul acesta”, a explicat edilul.

+0 -0
se încarcă...