Pescăriile luate cu asalt de botoşăneni

0

Nebunie la pescăriile din oraş. Începând de astăzi, botoșănenii au început să se aprovizioneze pentru noaptea de Revelion. În municipiul Botoșani, angajații pescăriilor abia mai fac față la cererea mare. „Așa e tradiția. E tradiție să avem peşte pe masa de Revelion. Se spune că dacă ai peşte, te strecori printre greutăţile anului ca peştele în apă. Iau doi peşti ca să fie masa plină pentru că nu ştim cine ne mai trece pragul”, a spus Vasile A. Comercianții de pește spun că în această perioadă vânzările au crescut chiar și cu 50%. „Clienți cu duiumul. Încercăm să facem poftele fiecăruia”, a spus Elena C., gestionară la una dintre pescăriile din oraş.

Că există cerere, o dovedesc cozile interminabile formate încă de dimineaţă. Şirul de oameni măsoară câţiva metri, iar cumpărătorii stau şi câte un sfert de oră aşteptând să ajungă la tejghea. Mai mult, în unele cazuri, cozile se întind până pe trotuar.

Indiferent de buget, cei mai mulţi dintre botoşăneni aleg să cumpere pește pentru a-l face la cuptor, ori tot felul de salate. Crapul, de exemplu, se vinde undeva la 17 şi 20 de lei kilogramul, şalăul între 25 şi 30 de lei kilogramul, novacul între 10 şi 12 lei kilogramul, iar somnul 25 şi 30 de lei kilogramul, în funcţie de furnizor şi de mărimea peştelui. Cu toate acestea, comercianții se așteaptă ca până luni, în ajunul Anului Nou, vânzările să crească chiar și cu 70% față de restul anului.

+0 -0
se încarcă...