Zeci de copii botoşăneni au primit daruri din partea unor tineri teologi inimoşi

0

În cadrul proiectului „Cutia cu papucei pentru Ei”, derulat de Colegiul „Sfântul Nicolae” Iaşi, 64 de copii din judeţul Botoşani au primit în preajma sărbătorilor de iarnă încălţăminte de iarnă şi alte daruri. Toate aceste daruri au fost asigurate de sponsorul Continental Automotive Iaşi.

Sub genericul „Susţine-i să păşească cu încredere”, membrii Colegiului „Sfântul Nicolae” Iaşi şi-au propus să ajute şi să motiveze copiii care provin din familii cu posibilităţi financiare reduse oferindu-le încălţăminte nouă.

Acest proiect a început în anul 2014 şi până acum au fost ajutaţi aproximativ o mie de copii din judeţele Moldovei. „Sperăm să putem continua acest proiect şi să ajutăm în continuare copii nevoiaşi”, a declarat Vlăduţ Mihai Ipate, student la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”.

Aflat sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nicolae, Colegiul se adresează studenților Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae”, care doresc să aibă parte de experiențe formative în diverse proiecte.

„Ideea este preluată de la un colegiu din Franţa. Suntem o comunitate Vie (Voluntariat. Implicare. Experienţe) în care, noi, teologii, încercăm să alcătuim o familie în care să-l găsim drept cap al comunităţii pe Hristos şi să împărţim bucurie şi zâmbete pentru copii şi pentru comunitate”, a mai precizat Vlăduţ Mihai Ipate.

 

bdr
bty
+0 -0
se încarcă...