Protest pentru drumuri decente (video)

0

Starea deplorabilă a drumurilor județene i-a scos pe oameni în stradă încă din primele zile ale anului. Astăzi, în jurul prânzului, zeci de maşini din comunele de pe malul Prutului Mitoc, Avrămeni şi Adăşeni, au protestat faţă de faptul că drumurile judeţene din zonă s-au transformat în adevărate mocirle. Acţiunea, organizată pe reţelele de socializare are ca scop „sesizarea autorităţilor judeţene de nemulţumirea tuturor celor care circula pe DJ 294 A, Avrămeni – Mitoc, recent reabilitat, care a devenit dintr-un drum de pietriş, un drum de pământ”. Sătenii din Timuş, Panaitoaia, Zoiţani, Adăşeni, Dimitrie Cantemir, Mitoc şi Horia acuză că primarii celor trei comune prin care trece drumul judeţean nu au participat la protest şi nu iau poziţie faţă de situaţia din zonă. „Niciun primar de la cele trei comune – Mitoc, Avrămeni, Adăşeni – nu au fost prezent la aceasta manifestare, probabil că nu mai reprezintă aceste comunităţi şi nu susţin asfaltarea Drumului Judeţean Avrămeni – Panaitoaia – Mitoc. Sau poate nu sunt conectaţi la reţelele de socializare”, a declarat Sorin Scutariu, unul dintre protestatari şi fost primar al comunei Mitoc.

Situaţia DJ 294 A, Avrămeni – Mitoc este cunoscută la nivelul conducerii judeţului. Preşedintele Consiliul Judeţean (CJ ) Botoşani, Costică Macaleţi, a declarat aseară că ştie de protestul sătenilor din cele trei comune riverane Prutului, şi susţine că drumul pietruit s-a transformat mocirlă din cauza vremii. „Ştiu despre protest. Situaţia de acolo este similară ca pe celelalte drumuri judeţene de piatră. Drumul a fost pietruit, dar piatra a intrat în pământ. Am trimis astăzi un autogreder pentru a rezolva situaţia”, a declarat Costică Macaleţi.

Starea drumurilor judeţene arată ca după bombardamente după primul episod de iarnă, cele pietruit s-au transformat în mocirlă, în timp ce în cele asfaltate au apărut cratere în care şoferii pot să-şi rupă maşinile. În lipsa unor intervenţii şi a unor investiţii serioase în perioada imediat următoare, acestea vor deveni în scurt timp impracticabile şi vor izola multe comunităţi locale de restul judeţului.

Deja ai votat!
se încarcă...