Cosmin Andrei – Botoşănenii îşi pot achita dările prin ghişeul.ro

0

Aglomeraţia de la ghişeele Direcţiei Impozite şi Taxe ar putea fi evitată dacă botoşănenii ar opta pentru plata prin ghişeul.ro.

„Botoșănenii își pot achita dările către municipalitate prin intermediul site-ului www.ghişeul.ro, acolo unde cu un utilizator și o parolă pot face plățile cu ajutorul cardurilor bancare, iar sumele datorate de plată sunt preluate automat de către acest site, care este într-un parteneriat cu Primăria Botoșani. Plăţile se pot face într-un mod foarte facil, fără a mai sta la cozile de la Direcţia Impozite şi Taxe”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului.

Edilul a explicat că prin această modalitate de plată nu sunt percepute comisioane bancare. Aplicația arată ce sume sunt calculate și pentru ce taxe și de asemenea scade și bonificația de 10%.

„Bonificațiile de care beneficiază botoșănenii funcționează și în acest sistem electronic. Utilizatorul și parola se obțin o singură dată de către cei care doresc de la DIT și pot fi folosite pe viitor și pentru alte chitanțe, plata amenzilor, spre exemplu”, a mai spus Cosmin Andrei.

Plata impozitelor şi taxelor locale prin ghişeul.ro nu a câştigat teren în rândul botoşănenilor, cei mai mulţi contribuabili fiind tributari sistemului de plată la ghişee şi primirii chitanţelor aferente. Astăzi, într-o oră, la Direcţia Impozite şi Taxe au fost eliberate 341 de chitanţe, datele centralizate arătând că doar doi botoşăneni au făcut plăți prin ghişeul.ro.

+0 -0
se încarcă...