Peste 200 de afaceri botoșănene în pericol de a fi radiate

0

Peste 200 de persoane fizice autorizate (PFA) şi întreprinderi individuale (ÎI) din judeţul Botoşani riscă dă fie radiate automat pe19 martie de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ORC) dacă nu îşi modifică obiectul de activitate şi nu îşi limitează numărul de angajaţi în următoarele zece zile, până la 17 ianuarie. Obligaţiile au fost introduse în urmă cu doi ani, cu un termen larg de conformare, dar zeci de mii de PFA şi întreprinderi familiale nu au efectuat schimbarea, riscând acum radierea.

În urmă cu doi ani s-a decis ca PFA-urile şi ÎI-urile să se încadreze în maximum cinci-zece clase de activităţi şi să limiteze numărul de angajaţi la maximum trei-opt persoane. Noile reguli au devenit valabile începând din 16 ianuarie 2017, firmele având un interval de doi ani la dispoziţie pentru conformare. Din acest termen au mai rămas doar zece zile, iar din martie, ONRC le va radia automat pe cele care nu s-au conformat. În acest moment, în judeţul Botoşani, potrivit onrc.ro, sunt 165 de PFA-uri care nu şi-au respectat obligaţiile legale şi 37 de ÎI-uri.

Autorităţile susţin că s-au decis aceste reguli pentru a bloca migraţia dinspre microîntreprinderi spre PFA-uri, respectiv ÎI-uri şi în sens invers în funcţie de avantajele pe care le prezintă la un moment dat o formă sau alta de organizare a activităţii economice.

+0 -0
se încarcă...