Crimă abominabilă comisă la începutul anului, descoperită după trei zile

0

O crimă comisă în comuna Frumuşica la începutul acestui an a fost descoperită la sfârşitul săptămânii trecute, principalul suspect fiind arestat preventiv. Potrivit primelor informaţii, victima omorului a fost un bărbat în vârstă de 56 de ani, din satul Storeşti, care îl găzduia de ceva vreme pe un alt localnic, Costel A., în vârstă de 33 de ani, cei doi gospodărindu-se împreună. Din câte se pare, în noaptea de Revelion cei doi s-au luat la ceartă, pe fondul unui conflict spontan, fiecare reproşându-i celuilalt că nu se cam ţine de treabă. La un moment dat discuţia a ajuns şi la o sumă de bani, iar Costel A. a pus mâna pe o rangă din metal, folosită şi ca opritor de uşă (nr. – un chitănog, un obiect din metal folosit în agricultură la crearea gropilor pentru araci), cu care l-a lovit în cap pe cel caare îl găzduia, iar în urma loviturii bărbatul a murit.
În momentul respectiv, în locuinţă se mai afla un localnic care venise să petreaacă împreună cu ei, însă acesta a plecat la un moment dat.
Când a realizat ce a făcut, Costel A. a luat o pătură şi a învelit trupul neînsufleţit, după care şi-a luat tălpăşiţa şi a început să cutreiere satul. Cum casa în care a avut loc omorul era mai izolată, iar oamenii din sat erau prinşi cu sărbătorile de Anul Nou, trupul neînsufleţit al victimei a fost descoperit abia vineri, în holul locuinţei, de un alt consătean. Cazul a fost anunţat imediat la Poliţie, iar urmele de violenţă găsite de trupul neînsufleţit i-au determinat pe anchetatori să sesizeze Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, care a preluat imediat cercetările. Investigaţiile şi necropsia efectuată de medicii legişti aveau să confirme varianta crimei, iar prin urmare cercetările au fost extinse. Arma crimei, plină de urme de sânge, a fost descoperită în gospodărie şi ridicată de criminalişti în vederea expertizării.

Inclus de la bun început în cercul de suspecţi, Costel A. a fost localizat şi capturat de poliţişti abia sâmbătă. Reţinut pentru 24 de ore, el a fost audiat de procurori, recunoscându-şi fapta. Ieri, bărbatul a fost prezentat în faţa instanţei de judecată de la Tribunalul Botoşani şi arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de omor.

+0 -0
se încarcă...