vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTBotoşăneancă participantă la Jocurile Olimpice de la Rio, în competiţie la Exatlon...

Botoşăneancă participantă la Jocurile Olimpice de la Rio, în competiţie la Exatlon 3

O atletă de performanţă originară din Botoşani visează la lauri emisiunii de televiziune „Exatlon”. După ce botoşăneanca Beatrice Olaru a câştigat a doua ediţie a emisiunii concurs, în competiţie va intra şi Andreea Arsine.

În vârstă de 30 de ani, Andreea Arsine, va face parte din echipa „Faimoşilor”. „Exatlon chiar este pentru mine o provocare. E un pachet întreg, fizic şi psihic. Sunt obişnuită să câştig, nu am acceptat de-a lungul vieţii mele locul 2 sau 3, cumva cred că am fost predestinată să câştig, dar ştiu să şi pierd, am învăţat şi asta”, spune Andreea Arsine.

Ea practică atletismul de la vârsta de opt ani şi are în spate 11 ani de performanţe. Născută în Botoşani, Andreea Arsine a activat mai întâi la Liceul cu Profilul Sportiv sub îndrumarea profesorilor Mihaelei Ungureanu şi a lui Florin Melinte, apoi la CS Botoşani, unde antrenorul ei a fost Dan Mighiu. Andreea Arsine a câştigat de-a lungul timpului numeroase titluri – campioană naţională, internaţională şi balcanică la atletism.

La vârsta de 21 ani s-a retras din activitatea competiţională din cauza lipsei de condiţii. Timp de cinci ani a lucrat ca factor poştal la Poşta Română, timp în care a câştigat mai multe ediţii ale „Marşurilor Factorilor Poştali”. În memoria tatălui, care a murit în toamna anului 2013, s-a întors pe pistă. S-a legitimat la CS „U” Galați, unde se antrenează sub îndrumarea Veronicăi Marinescu.

Ea a participat şi la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 (la proba 20 de kilometri marş), unde a obţinut o calificare in extremis. „Am ştiut de când am început să practic acest sport că într-o bună zi voi ajunge sus. Acum, Rio este doar o parte a visului meu”, declara Andreea Arsine după ce a obţinut calificarea.

În cursa olimpică, Andreea a terminat pe locul 45 din cele 74 de sportive care au luat startul, cu timpul de o oră, 38 de minute şi 16 secunde, adică cu aproape 10 minute mai mult decât învingătoarea, atleta chineză Liu Hong, care a fost cronometrată cu timpul de o oră şi 28 de minute şi 35 de secunde.

În paralel este instructoare de fitness.

Emisiunea debutează sâmbătă

Al treilea sezon „Exatlon” debutează, pe 12 ianuarie, la Kanal D, emisiunea fiind difuzată de sâmbătă până marţi, de la ora 20:00.

Cele două echipe, „Faimoşi” şi „Războinici”, vor face spectacol pe traseele din Republica Dominicană şi se vor lăsa descoperiţi de fanii show-ului, atât în competiţia cu rivalii din echipa adversă, cât şi în momentul în care vor lupta sub drapelul României cu echipa Exatlon Ungaria.

La capătul acestor încercări se va alege un singur mare câştigător, cel care va primi marele trofeu, dar şi premiul de 100.000 de euro.

Exatlon 2 câştigat de o botoşăneancă

Botoşăneanca Beatrice Olaru a câştigat a doua ediţie a emisiunii „Exatlon” şi a intrat în posesia marelui premiu, în valoare de 100.000 de euro. „Am demonstrat că o femeie are o putere nemărginită. Şi am reuşit! Prima mea ediţie a fost un coşmar. Îmi amintesc că am adus puncte târându-mă pe marginea bazinelor pentru că mi-era foarte frică de apă. Am muncit mult, mi-am dorit să evoluez şi să depăşesc momentele alea. Sunt recunoscătoare şi nu am avut cum să nu muncesc şi să nu fructific toate aceste lucruri. Nu am visat la trofeu, ci mi-am propus să fiu în fiecare zi mai bună. Ceea ce vreau eu să spun e că noi, femeile, suntem puternice. Aş vrea să-i mulţumesc mamei mele, am văzut-o în momente grele, dar niciodată nu am văzut-o slabă. Vreau să-i mulţumesc iubitului meu care mi-a spus că voi câştiga Exatlonul”, declara, la finalul competiţiei, Beatrice Olaru.

Tânăra are 29 de ani, a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din Iaşi şi este instructor de fitness.

În urmă cu opt ani, Beatrice Olaru a câştigat Miss Universe România.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...