spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTConcert special de Anul Nou la Filarmonica Botoşani

Concert special de Anul Nou la Filarmonica Botoşani

Filarmonica Botoşani pregăteşte un Concert special de Anul Nou pe care îl va pune în scenă atât la Botoşani, cât şi al Suceava şi Piatra Neamţ.

Primul spectacol va avea loc la Piatra Neamţ, în sala cinematografului „Dacia”, în această seară, de la ora 18:00, pentru ca mâine şi sâmbătă, instrumentiştii botoşăneni să performeze pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Botoşani, începând cu ora 18:30. Duminică seară, la ora 19:00, la Iulius Mall Suceava, să se încheie seria de spectacole dedicate Anului Nou.

Concertul de Anul Nou îl va readuce la pupitrul orchestrei botoşănene pe dirijorul Tiberiu Oprea. Născut într-o familie de muzicieni, dirijorul Tiberiu Oprea este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti, dirijat de orchestră la clasa maestrului Ludovic Bacs, absolvind totodată şi cursurile de Master. În prezent activează ca prim-dirijor al Filarmonicii Piteşti, dar şi ca dirijor colaborator al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, Bucureşti. De asemenea, Tiberiu Oprea a dirijat pe marile scene ale lumii.

În spectacol vor fi momente susţinute de soprana Elena Dincă, mezzo-soprană Maria Miron şi tenorul Andrei Lazăr.

Din programul spectacolului nu vor lipsi uverturi din opere celebre, lucrări arhicunoscute, precum valsuri, canţonete, polca, mazurca, etc.

 

Cine sunt soliştii concertului

 

Elena Dincă Velica este absolventă a Ciclului de studii de Master al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Ea este laureată a mai multor premii şi distincţii naţionale şi internaţionale. În 2014 a debutat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti în rolul Contesei Ceprano din opera „Rigoletto”, de Verdi.

Maria Miron Jinga este şi ea absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa Georgetei Stoleriu şi şi-a completat studiile prin cursuri de măiestrie, dintre care cel susţinut de Ileana Cotrubaş. Este angajată a Operei Naţionale Bucureşti, unde a debutat în rolul Rosina din „Il Barbiere di Siviglia” („Bărbierul din Sevilla”) de Gioachino Rossini.

Andrei Lazăr, distins cu numeroase premii naţionale şi Internaţionale, este şi el absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti (2007). La Opera Naţională Bucureşti a debutat în rol principal în Caţavencu la premiera mondială a lucrării „O scrisoare pierdută”, de Dan Dediu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
17.6 °
55 %
2.4kmh
61 %
mie
18 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...