Maica Teofana a împlinit 50 de ani de când a devenit stareţa Mănăstirii Vorona (Galeria foto)

Mănăstirea Vorona a fost ieri în sărbătoare. Înalţi prelaţi şi oficiali ai judeţului au asistat la Slujba Sfintei Liturghii, oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de preoţi.

Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 50 de ani de când Preacuvioasa Maică Teofana Scântei a preluat stăreţia lăcaşului de cult.

    

După săvârşirea Sfântei Liturghii, ÎPS Teofan i-a dăruit maicii stareţe „Crucea Patriarhală pentru Stareţi şi Stareţe”, cea mai înaltă distincţie bisericească. „Următor îndemnului Sfântului Apostol Pavel, de a ne aduce aminte de lucrul credinţei voastre şi de osteneala iubirii şi de stăruinţa nădejdii noastre întru Domnul Nostru Iisus Hristos şi de a preţui după cuviinţă strădaniile şi rezultatele activităţilor de excepţie, desfăşurate în diferite domenii ale vieţii bisericeşti şi civile, în sprijinul Bisericii, pe temeiul prerogativelor conferite nouă de Statutul pentru Organizarea şi Funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române şi ca semn de preţuire şi binecuvântare din partea noastră, acordăm distincţia onorifică «Crucea Patriarhală» stavrofoarei Teofana Scântei, stareţa Sfintei Mănăstiri Vorona din localitatea Vorona, judeţul Botoşani, pentru activitatea sa îndelungată, rodnică şi folositoare Bisericii şi societăţii noastre”, se arată în documentul ce a însoţit distincţia, semnat de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

 

Prefectul Dan Şlincu şi preşedintele CJ, Costică Macaleţi, s-au numărat printre mirenii invitaţi la slujbă.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a oferit maicii stareţe un buchet de flori şi o diplomă aniversară. „Noi, toţi botoşănenii, suntem mândri că, prin contribuţia domniei voastre, aceste meleaguri ale Voronei simbolizează credinţa şi devotamentul faţă de aproape. Vă suntem recunoscători şi vă apreciem pentru cei 50 de ani de stăreţie la Mănăstirea Voronei, dar şi pentru întreaga viaţă dedicată monahismului românesc”, a spus Dan Şlincu.

La rândul său, primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, i-a trimis un aranjament de trandafiri albi şi o diplomă de recunoştinţă pentru întreaga activitate.

Deja ai votat!