Bătaie terminată cu o amendă. Agresorul, prieten cu un fost prim-procuror

0
Raluca Stancescu şi Catalin Stavara cand au fost ridicati de procurorii DNA

Cătălin Stavără, amicul Ralucăi Stăncescu (n.r. – fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani), trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru şantaj, a fost condamnat joi de magistraţii Judecătoriei Botoşani la plata amenzii de 1.400 de lei, reprezentând echivalentul a 140 de zile-amendă (10 lei ziua amendă), pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, într-o agresiune în care s-ar fi făcut presiuni asupra unui poliţist pentru muşamalizarea cazului. Totodată, instanţa a dispus amânarea aplicării pedepsei amenzii pe durata unui termen de supraveghere de doi ani, timp în care Cătălin Stavără va trebui să respecte o serie de măsuri printre care şi obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Botoşani sau în cadrul Casei Judeţene de Pensii Botoşani, pe o perioadă de 30 de zile.
În plus, magistraţii l-au obligat la plata unor daune morale şi materiale de 3.750 de lei către cel bătut.
Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Cercetări tergiversate de poliţişti

Agresiunea ar fi avut loc la sfârşitul lui 2015, în barul Society, când, în urma unui conflict, Cătălin Stavără l-ar fi lovit pe un botoşănean, M.S., care a depus plângere mai apoi la poliţie. Doar că ulterior Cătălin Stavără a depus şi el o plângere şi ar fi apelat la Raluca Stăncescu, prim procuror la acea vreme, care i-a cerut poliţistului care ancheta cazul să tergiverseze cercetările, în speranţa că cei doi se vor împăca. Doar că în vara lui 2017 procurorii anticorupţie au intrat pe fir, Raluca Stăncescu şi Cătălin Stavără au fost arestaţi pentru şantaj, iar poliţistul a fost pus la rândul lui sub acuzaţii pentru favorizarea făptuitorului, fals intelectual în formă continuată şi compromiterea intereselor justiției. Aşa se face că în iunie 2017 Cătălin Stavără a fost trimis în judecată pentru agresiune.
Cât priveşte dosarul deschis de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în care Cătălin Stavără şi Raluca Stăncescu au fost trimişi în judecată pentru şantaj, acesta este pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş, până la pronunţarea unei sentinţe definitive ei beneficiind de prezumţia de nevinovăţie.

+0 -1
se încarcă...