Licitaţie repetată pentru Biserica „Sfântul Gheorghe”

0

Municipalitatea botoşăneană va repeta licitaţia pentru atribuirea contractului vizând reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe”.

Prima licitaţie organizată de municipalitate a fost anulată deoarece singura firmă participantă a depus o ofertă neconformă. La a doua licitaţie s-a prezentat o firmă din municipiul Botoşani, în asociere cu două firme din Suceava şi Satu Mare. Însă nici de această dată licitaţia nu are finalitatea dorită deoarece ofertantul nu s-a încadrat în condiţiile stabilite de municipalitate.

Contractul de finanţare a lucrărilor de reabilitare a Bisericii „Sfântul Gheorghe” a fost semnat în februarie 2018, semnatari fiind primarul Cătălin Flutur şi Vasile Asandei, director general al Agenţiei de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamţ.  Contractul are o valoare de 7,258 de milioane de lei.

La biserică, dar şi la turnul clopotniţă, sunt programate lucrări de consolidare, restaurare şi refacere instalaţii electrice, sanitare, de încălzire, montaj semnalizare şi avertizare incendiu, montaj instalaţii antiefracţie, montaj generator electric. Lucrările trebuie finalizate până în februarie 2021.

Biserica „Sfântul Gheorghe” este ctitorie a Doamnei Elena Rareş, fiind datată în anul 1551. Lăcaşul de cult este un monument istoric emblematic pentru Botoşani.

Deja ai votat!