Marian Murariu – Ideal ar fi ca toate străzile nemodernizate să fie asfaltate

0
sdr

Lucrările de întreţinere şi reparaţii străzi efectuate anul trecut în municipiul Botoşani au presupus un efort financiar de aproximativ 4,5 milioane de lei.

Cele mai multe probleme s-au înregistrat pe străzile pietruite, care necesită lucrări în fiecare an. Din aceste zone au fost primite şi cele mai multe sesizări de la botoşănenii nevoiţi să înfrunte noroaiele instalate acolo mai ales primăvara şi toamna.

“Pe străzile nemodernizate acum nu sunt probleme. Probleme vor fi când se topesc zăpezile”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului. Acesta a reamintit că anul trecut multe străzi pietruite au fost afectate de precipitaţiile abundente din vară. Pentru refacerea acestor străzi au fost folosite fonduri de la bugetul local. Asta pentru că municipalitatea a cerut fonduri de la guvern, însă de la bugetul de stat s-au primit bani doar pentru consolidarea podului de la ieşirea din Botoşani spre Răchiţi.

“Ideal ar fi ca toate străzile nemodernizate să fie asfaltate. Trebuie să existe reţele de apă, canal, proiecte şi bani. De multe ori, durează mai mult partea de proiectare şi obţinere a finanţelor, decât asfaltarea propriu zisă. Cred însă că primul pas pentru modernizarea oraşului este asfaltarea tuturor străzilor pietruite, dar este greu de realizat. Inclusiv în Bucureşti sunt străzi pietruite”, a precizat Marian Murariu.

Asfaltarea străzilor nemodernizate este solicitată de foarte mulţi botoşăneni, aceştia motivând că, din moment ce plătesc impozite şi taxe locale, trebuie să beneficieze de condiţii decente de trai.

+0 -0
se încarcă...