Spania caută căpșunari la Botoșani

0

Spaniolii caută 200 de români pentru culegerea fructelor şi legumelor.

Un prim angajator, grupul de firme Queralt din regiunea Lleida, oferă cele 150 locuri de muncă în ferme dedicate producerii şi comercializării fructelor (mere, cireşe, nectarine, caise, etc.). Muncitorii vor lucra în câmp la cules fructe (mere, cireşe, nectarine, caise, etc.), curăţat pomi, dar şi în fabrică la aranjarea fructelor în lăzi şi caserole.

Cele 150 de locuri de muncă sunt pentru 100 de femei pentru munca în câmp şi ambalat în depozit şi 50de bărbaţi pentru munca în câmp, dintre care: un şofer autobuz, doi şoferi camion şi doi tractorişti. Cei care vor aplica pentru aceste posturi nu trebuie să cunoască o limbă străină. Ei vor fi remuneraţi cu 6,25 euro brut/oră (pentru lucrul în câmp); 5,96 euro brut/ora (pentru lucrul în fabrică).

Transportul dus-întors Spania îl plăteşte muncitorul. Pentru locuinţă şi alte cheltuieli se reţine 10% din salariu în primul an şi în al doilea an 5% din salariu. Locuinţele au zonă comună de spălătorie şi bucătării. Familia va locui în camere separate. Se primeşte set complet de lenjerie de pat şi echipament de protecţie individual. Contractul de muncă se semnează în Spania, după înscrierea în sistemul de securitate socială – obţinere NIE, şi se întinde pe durata aprilie – septembrie 2019 cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie.

Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 1 aprilie 2019, data şi locaţia bursei se va comunica la o dată ulterioară.

O a doua ofertă de locuri de muncă aparţine firmei Fresgilera S.L. din regiunea spaniolă Huelva oferă 50 locuri de muncă în agricultură la recoltare fructelor: căpşuni, nectarine, afine, etc. Muncitorii vor lucra în câmp, la culesul fructelor timp de şapte ore pe zi, cu o pauză de masă de o jumătate de oră. Angajaţii nu trebuie să ştie o limbă străină şi vor primi 38 de euro net/zi. Durata contractului este de patru luni, între 20 februarie 2019 – 20 iunie 2019.

Cei care vor aplica pentru aceste posturi vor trebui să suporte singuri costul cazării, 40 de euro pe lună şi transportul dus către Spania.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Botoşani interesate trebuie să se adreseze consilierului EURES, Gabriela Drobotă din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoşani, telefon 0231536791, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, CV, adeverinţă medicală „apt pentru muncă”. Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator.

Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 20 februarie.

+0 -0
se încarcă...