spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTProgramul masă caldă pentru elevi rămâne o poveste frumoasă

Programul masă caldă pentru elevi rămâne o poveste frumoasă

Programul masă caldă pentru elevi se derulează cu foarte mare greutate. Procedura birocratică face ca elevii să aştepte luni în şir masa caldă, sau pachetul alimentar asigurat de către stat.

În acest program naţional au rămas cele două unităţi de învăţământ botoşănene, Liceul cu Program Sportiv (879 de elevi) şi Liceul Plopenii Mari – Ungureni (656 de elevi).

În noiembrie 2018 a fost aprobată ordonanţa de urgență privind continuarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ. Bugetul alocat acestui program naţional a fost suplimentat, ceea ce a permis majorarea valorii pachetului alimentar de la şapte lei, la zece lei pe zi de beneficiar.

Ca element de noutate, noua ordonanţă prevede trecerea de la an şcolar la an calendaristic.

Licitaţiile sunt organizate de primăriile Botoşani şi Ungureni, însă reprezentanţii celor două instituţii aşteaptă normele de aplicare a ordonanţei. „Nu-s venite normele, aceeaşi poveste. Oricum, o să fie perioada mai lungă pentru că este dat pentru anul calendaristic, dar dacă nu-s venite normele, nu putem face nimic. Cum apar normele, organizăm licitaţia”, a declarat Ilie Ivanache, primarul comunei Ungureni, adăugând că cele mai multe probleme pleacă de la birocraţie.

Liceul din Ungureni este la al treilea an şcolar de includere în program. În primul an şcolar, pachetele alimentare nu au mai ajuns la elevi pentru că au existat contestaţii din partea firmelor participante la licitaţie. iar în anul şcolar trecut elevii au primit pachete doar perioada mai – iunie. Liceul cu Program Sportiv este la al doilea an şcolar în program, însă elevii au primit pachetul alimentar doar în perioada mai – iunie 2018.

„Dacă mai apar contestaţii la licitaţie, procedura e foarte greoaie şi se ajunge să se dea pachet alimentare o lună, sau o lună şi jumătate. Singurul lucru bun este că se acordă pe an calendaristic”, a precizat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
94 %
2.7kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...