Patru cazuri de meningita in mai putin de o luna la Mavromati

0

Inca un caz de meningita a fost confirmat in aceasta saptamana in Botosani. Al patrulea pacient diagnosticat cu afectiunea foarte contagioasa, in mai putin de o luna, a ajuns in Unitatea de Primiri Urgente miercuri dupa-amiaza. Barbatul de 39 de ani, din Botosani, a ajuns la spital pentru ca se simtea rau. Acesta avea varsaturi, stare de ameteala, febra si sensibilitate la lumina.
Medicii specialisti l-au supus unui examen de specialitate, care a confirmat afectiunea extrem de contagioasa, dupa care a fost directionat catre Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU).
Ca si in celealte situatii, personalul medical de pe toate sectiile, care a intrat in contact cu pacientul, a fost nevoit sa ia un antibiotic pentru a preveni raspandirea afectiunii.
Conducerea unitatii sanitare va face demersuri pentru ca la Sectia Infectioasa sa fie deschisa o camera de garda si pentru ca astfel sa se evite intrarea in contact a bolnavilor contagiosi cu restul celor care ajung la Urgente si cu personalul medical din aceasta unitate.

+0 -0
se încarcă...