Angajaţii din Penitenciare cer protecţie în faţa deţinuţilor

1

Angajații din Penitenciarul Botoșani au cerut ministrului Muncii, Marius Budăi, în cadrul întâlnirii Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Botoșani să li se acorde mai multă protecție în fața deținuți, pentru că sunt scuipați, înjurați și chiar li se vandalizează mașinile în parcări. „Noi nu vrem să pedepsim, dar când n-ai măsură de constrângere, nu poţi să faci nimic să ai ordine şi disciplină. Eu, personal, am fost ameninţat, am avut maşini sparte, spart parbrizul, pană la toate roţile, mai multe. Nu am pază. Protecţia e zero”, i-a spus Dumitru Moscaliuc, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare, ministrului Budăi. Acesta i-a mai transmis oficialului guvernamental că de acelaşi tratament „beneficiază” şi judecătorul de supraveghere. „Este ameninţat, înjurat, scuipat”, motiv pentru care acesta refuză să mai vină la Penitenciarul anul următor. Dumitru Moscaliuc a dat chiar şi exemplul unui coleg, care a fost bătut de către deţinuţi în urmă cu doi ani şi nu s-a luat nicio măsură. „S-a luat o singură declaraţie. Dacă era invers, era dat afară”, a mai precizat liderul de sindicat.

Acesta a fost completat de către Ionel Dimitrovici, preşedintele sindicatului „Novo Legis”, a susţinut că legislaţia actuală favorizează deţinutul şi îl încurajează să facă tot felul de probleme. „Au drepturi cu căruţa şi li s-a îmbunătăţit regimul de detenţie”, în timp ce la acest capitol, „salariaţii au rămas mult în urmă”. „Nu vrem să torturăm, să terorizăm, dar să nu fie legea aşa permisivă”, a mai spus liderul de sindicat.

Reprezentanţii angajaţilor din sistemul penitenciar au mai solicitat şi uniforme de vară, pentru că au un singur timp de uniforme care se potrivesc sezonului „toamnă-iarnă”.

Ministrul Marius Budăi nu a avut un răspuns pentru nemulţumirile sindicaliştilor din Penitenciar şi le-a transmis că le va prezenta doleanţele ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

+0 -0
se încarcă...