Pensionarii i-au cerut ministrului Budăi convertirea tichetelor de călătorie în bani

1

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, social-democratul Marius Budăi, a participat la Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice organizat la Prefectura Botoșani. Cu această ocazie, reprezentanții pensionarilor, majoritatea colegi de partid cu Marius Budăi, astfel că întâlnirea a fost una mai mult cordială.

Social-democrata Ana Marin, lidera filialei municipale a Sindicatului Județean la Pensionarilor și cel mai vârstnic consilier județean, a fost cea mai acidă cu ministrul Budăi, întrebându-l când pensiile vor fi indexate la valoarea creșterilor prețurilor, când vârstnicii vor primi cea de a 13-a pensie promisă de actualul partid de guvernământ și când se vor converti în bani tichetele de călătorie nefolosite. Aceasta din urmă măsură urmând a contracara piața neagră cu tichete de călătorie.

Ministrul le-a transmis vârstnicilor că pensiile au fost deja indexate, uitând să răspundă când va fi alocată cea de a 13-a pensiei. De asemenea, acesta a eschivat un răspuns clar privind convertirea tichetelor de călătorie în bani. „Este o problemă veche şi am mai discutat-o când eram aici, la Casa de Pensii. Aici este un beneficiu gândit de stat, pentru diferite categorii de persoane fie că vorbim de pensionari, fie că vorbim de persoane cu disabilităţi… Nu ştiu dacă se vor transforma aceste tichete de călătorie în bani, nu pot să vă spun acuma cu certitudine”, a declarat ministrul Budăi.

În acest context, Maria Paraschiv, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, a cerut ca aceste tichete de călătorie să poată fi folosite acestora pentru plata diferitelor excursii organizate de pensionari.

+0 -0
se încarcă...