joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTFabrică de confecţii din Dorohoi, preluată de francezi

Fabrică de confecţii din Dorohoi, preluată de francezi

Hamidi Haissam, care a devenit în luna noiembrie a anului trecut acţionarul majoritar al producătorului de textile Conted (CNTE), a fost votat, joia trecută, în funcţia de preşedinte al Consiliului de Adminis­traţie de către acţionarii societăţii din Dorohoi, potrivit unui raport remis la sfârşitul săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Totodată, în şedinţa de joi au fost revocaţi, ca urmare a demisiei înaintate, trei dintre membrii CA şi numiţi alţi doi, alături de Hamidi Haissam. Cei trei membri revocaţi sunt fostul preşedinte al Consiliului de Adminis­traţie, Marian Popa, precum şi Nelu Pujină şi Valeria Negreanu, foşti acţionari cu deţineri semnificative în Conted, în timp ce ceilalţi doi membri proaspăt numiţi sunt El Turk Ezzedine şi El Turk Ana Maria, ambii cetăţeni români, conform unei alte informări transmise BVB. Hamidi Haissam a ajuns la o deţinere de 62,12% după ce în data de 19 decembrie a achiziţionat, prin piaţa „deal”, un pachet de 133.993 de acţiuni (55,89% din companie) pentru suma de 3,08 milioane de lei, de la cei trei acţionari menţionaţi anterior, care şi-au înstrăinat complet deţinerile avute la producătorul de îmbrăcăminte din Dorohoi.

În data de 8 ianuarie, conducerea Conted i-a suspendat lui Hamidi Haissam dreptul de vot pentru 69.962 de acţiuni, reprezentând 29,245% din totalul titlurilor cu drept de vot, în conformitate cu legea 24/2017 a pieţei de capital şi regulamentul nr. 5 al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). De asemenea, domnia sa este obligat să organizeze, în termen de cel mult două luni de la momentul atingerii deţinerii de 62,12%, respectiv 23 noiembrie 2018, o ofertă publică adresată tuturor celorlalţi acţionari ai societăţii.

Potrivit art. 37, alineatul 1, din legea 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, „o persoană care, ca urmare a achiziţiilor sale (…), deţine valori mobiliare emise de un emitent, care adăugate la deţinerile sale anterioare (…) îi conferă acestuia, direct sau indirect, mai mult de 33% din drepturile de vot asupra emitentului, este obligată să lanseze o ofertă publică adresată tuturor deţinătorilor de valori mobiliare, la un preţ echitabil şi având ca obiect deţinerile (…) numai târziu de două luni de la momentul atingerii respectivei deţineri”.

Hamidi Hassami este un om de afaceri domiciliat în Paris, director general al HMD Sarl, companie specializată în comerţul cu amănuntul a articolelor de îmbrăcăminte, unul dintre clienţii tradiţionali ai producătorului de îmbrăcăminte din Dorohoi. „Prin HMD societatea a lucrat pentru Zara, Celio, Jules, Olly Gan, Cyrillus, Oliphill, Devred, Brice, Massimo Dutti, Zadig & Voltaire, Vitro – Cotton, De – Fursac, Bennavita, Sandro, Cerutti, Vicks, Agnes, Bash, Gresley, Lacoste, Vicomte, Delalui, Charles le Golf, Sam Daniels”, se arată în raportul pentru anul trecut al Conted.

La finalul primelor nouă luni ale acestui an, societatea din Dorohoi afişa o pierdere de aproape 1,35 milioa­ne de lei, peste cea suferită în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 0,19 milioa­ne de lei, în timp ce vânzările au coborât cu 28,35%, până la 7,9 milioane de lei. În principal, Conted produce confecţii textile în sistem lohn, precum şi textile cu propriile sale stofe (importate din Franţa, Italia, Spania, Turcia etc.) şi auxiliare, după dorinţa clientului (CMT – cut-make-trim). Raportat la cotaţia emitentului din data de 9 ianuarie, de 21,6 lei, valoarea de piaţă a companiei la BVB era de 5,17 milioane de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.5 ° C
7.8 °
5.5 °
94 %
0.5kmh
100 %
joi
7 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...