Codaşi la proiectele finanţate prin programul Start-up Yourself

0

Judeţul Botoşani este codaş la proiectele finanţate prin programul Start-up Yourself. La începutul săptămânii s-au semnat 48 de contracte pentru afaceri ce urmează a fi înfiinţate în judeţele Moldovei. 27 dintre aceste proiecte sunt din Iaşi, câte şase din judeţele Neamţ şi Bacău, patru din Suceava, trei din Vaslui şi doar două din Botoşani.
Astfel, vor fi deschise 48 de noi afaceri în domeniul fotografic, al fabricării mobilei sau de jucării, al specializării în domeniul IT, al producţiei de săpun natural artizanal, un centru de prelucrare a anvelopelor uzate, al cosmeticii, în sănătate, turism şi activităţi recreative. Fiecare proiect va primi câte 33.000 de euro nerambursabili
Bugetul total al programului este de 11,8 milioane de lei. Din aceasta sumă, statul român contribuie cu 1,7 milioane de lei, restul banilor fiind fonduri europene.
Pentru a fi eligibili şi a putea intra în cursa pentru finanţarea proiectului, aplicanţii acestui program au avut de îndeplinit mai multe condiţii precum cele legate de vârstă, de reşedinţă, nivelul de studii să fie de minimum 10 clase şi să nu administreze o altă întreprindere.
Start-up Yourself este iniţiat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, al cărei membru fondator este Consiliul Judeţean Iaşi, alături de celelalte consilii judeţene din Regiunea Nord-Est.

+0 -0
se încarcă...