SIF Moldova a vândut acţiunile deţinute la o fabrică botoşăneană

0

SIF Moldova (SIF2) a vândut integral pachetul de 608.600 de acţiuni, reprezentând 16,72% din capitalul social al societăţii producătoare de pompe şi electropompe UPSS din Botoşani, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţiunile înstrăinate erau plasate în portofoliul «SELL» al societăţii de investiţii financiare care este compus din deţinerile minoritare în companii ce nu fac parte din Strategia multianuală a societăţii de investiţii aprobată de către acţionari, se arată în comunicatul emitentului.

Pentru pachetul de acţiuni, SIF Moldova a încasat suma de 663.983 de lei, ultima plată către societate fiind efectuată în data de 28 decembrie 2018. Operaţiunea s-a efectuat prin subsidiara SIF2 Asset Invest SA, societate specializată în vânzarea acţiunilor companiilor din portofoliul «SELL».

UPSS Botoşani are ca domeniu de activitate proiectarea şi execuţia de pompe şi electropompe centrifuge mono şi multietajate, submersibile, volumice, pompe manuale, motopompe, hidranţi subterani şi supraterani, fântâni şi cişmele stradale, mobilier stradal, utilaje de uz gospodăresc, piese de schimb, piese din fontă, oţel, bronz, aluminiu, confecţii metalice, echipamente pentru gaz metan şi servicii. În 2017, avea 69 de angajaţi şi a declarat un profit de 117.091 de lei la o cifră de afaceri de 5,35 milioane de lei.

+0 -0
se încarcă...