Dorin Alexandrescu, indecis dacă să accepte nominalizarea în ATOP

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deşi numele său apare pe proiectul de hotărâre a Consiliului Judeţean (CJ) privind modificarea componenţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Botoşani, primarul de Dorohoi, Dorin Alexandrescu nu s-a decis dacă să accepte sau nu propunerea PSD pusă în practică de Costică Macaleţi. „Am participat şi eu la şedinţa de sâmbătă, de la Botoşani, când s-a discutat despre situaţia de la ATOP. Am fost propus atunci să fac parte din această structură, dar nu am luat o hotărâre definitivă. Voi vedea dacă voi merge sau nu”, a declarat primarul Dorohoiului, care ar urma să-l înlocuiască pe Dumitru Zmău, reprezentant ALDE Botoşani.

Această mutare ar putea duce la o tensionare a relaţiilor dintre cele două partide la nivel de organizaţie judeţeană, relaţii care nici aşa nu sunt tocmai cele mai fericite, deşi PSD şi ALDE guvernează împreună la nivel naţional.

Relu Târzioru, primarul oraşului Săveni, cel care îi va lua locul lui Cezar Nicuţă, a primit cu satisfacţie nominalizarea sa în ATOP, structură din care a mai făcut parte în trecut. „Nu am fost la şedinţa PSD de sâmbătă, dar ştiu că am fost propus, fapt care mă onorează. Am avut iniţiative interesante în trecut, când şedinţele ATOP le ţineam şi la Vorona, şi la Bucecea, şi la Săveni. Noi, reprezentanţii autorităţilor locale, suntem cele mai în măsură să facem parte din ATOP, pentru că noi cunoaştem cel mai bine problemele comunităţilor şi sunt direct interesaţi să le rezolvăm”, a declarat Târzioru, dând exemplu de probleme care ar trebui rezolvate: siguranţa cetăţeanului, siguranţa în şcoli, consumul de droguri, etc.

Schimbările de la ATOP vin în urma scandalului dintre Cezar Nicuţă şi prefectul Dan Şlincu. Perceput ca un apropiat al preşedintelui CJ, Costică Macaleţi, Cezar Nicuţă a fost trecut pe lista neagră de către PSD. Organizaţia locală l-a chemat la ordine pe Costică Macaleţi şi i-a cerut să „i-a distanţă de familia Nicuţă”. Pe lângă schimbarea lui Cezar Nicuţă din ATOP, soţia acestuia, Cristina Nicuţă, care era şefa de cabinet a lui Costică Macaleţi, a cerut revenirea pe post şi, de la 1 februarie, nu va mai lucra direct cu şeful CJ.

De asemenea, în şedinţa de sâmbătă de la PSD, Costică Macaleţi a evocat disponibilitatea de a demisiona din funcţia de la CJ.

+0 -0
se încarcă...