Coşurile stradale din Bucovina, pline cu deşeuri menajere

0
0

Strada Bucovina iese în evidenţă prin coşurile stradale pline cu pungi de deşeuri menajere. Deşi această problemă a fost semnalată în repetate rânduri edililor botoşăneni, rezolvarea se lasă aşteptată. Unii botoşăneni continuă să semnaleze aceste probleme, în speranţa unei rezolvări. „Aceste imagini îmi <răsfaţă> privirea în fiecare dimineaţă, trecând pe strada Bucovina către locul de muncă. Asta de ani, fie iarnă, fie vară! În afară de faptul ca nimănui nu-i pasă că plătim taxe și înotăm prin zăpezi amestecate cu gunoi, mă întreb și eu, ca simplu cetățean, dacă nimeni nu-i vede pe acești neoameni care-şi bat joc de comunitate , aruncând în stradă toata mizeria casei lor! Cică s-ar trăi mai bine în Germania! Cred ca acolo i-ar închide pentru această lipsă de bun simț! La noi nu-i vede nimeni! Nici nu are cine”, a scris o botoşăneancă pe facebook.

În conformitate cu prevederile hotărârii Consiliului Municipal privind stabilirea unor norme de gospodărire, înfrumuseţare, păstrare a ordinii şi curăţeniei în municipiul Botoşani, astfel de fapte se sancționează cu amendă cuprinsă între 400 şi 1000 lei. Potrivit reglementărilor aprobate de deliberativul local, este interzisă aruncarea sau abandonarea deșeurilor de orice fel pe domeniul public. Cetățenii, asociațiile de proprietari şi persoanele juridice au  obligația de a întreţine curățenia locuințelor, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora, fiind interzisă depozitarea pe spațiile comune a deşeurilor, sau a altor materiale. Este obligatorie menţinerea curăţeniei pe trotuare, zonele verzi, locurile de parcare rezervate, în jurul garajelor şi în zona unde se află containere pentru deşeuri.

„Poliția Locală Botoșani va continua acțiunile pentru depistarea celor care aruncă deșeuri pe domeniul public și face apel pe această cale la cetăţenii care observă astfel de atitudini, să sesizeze Poliţia Locală la numărul de telefon la telefon 0231/513100”, se arăta într-un comunicat de presă, emis în octombrie 2018.

În ciuda avertizărilor Poliţiei Locale, situaţia nu s-a schimbat, cel puţin pe strada Bucovina. O demonstrează fotografiile postate astăzi de botoşăneanca revoltată de atitudinea unor botoşăneni şi de lipsa de reacţie a edililor.

+0 -0

se încarcă...