Noi curse de la Salcea spre Anglia și Italia

0
0

Veste bună pentru botoşăneni transmisă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur. Acesta a anunţat că, potrivit noului orar de zbor, care va intra în vigoare de la începutul lunii aprilie 2019, Wizz Air va opera curse aeriene zilnice de pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava către Londra. De pe 29 martie şi până pe 1 iulie, zborurile din Londra la Suceava vor ateriza la Salcea la ora 12:00 şi vor decola spre aeroportul din Luton la ora 12:35. Începând cu 1 iulie zborul de la Londra va ateriza la Suceava la ora 3:45 şi va decola spre Londra la ora 6:00.

Gheorghe Flutur a subliniat faptul că începând cu data de 16 septembrie, pe lângă cele şapte curse zilnice, Wizz Air mai introduce încă patru frecvenţe pe săptămână, care vor ateriza la Suceava la ora 12:20 şi vor decola spre Londra la ora 12:55 în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică.

De asemenea, Wizz Air va introduce încă un zbor săptămânal la ruta Roma – Suceava, şi retur. În momentul de faţă zborurile pe această rută se operează în zilele de miercuri şi duminică. După introducerea noului orar de zbor, cursele aeriene pe ruta Roma – Suceava şi retur vor fi operate în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, cu aterizare la Suceava la ora 11:50 şi decolare spre Roma la ora 12:20.

Tot de pe 1 aprilie va fi introdusă o nouă frecvenţă de zbor pe ruta Milano – Suceava, şi retur. În prezent Wizz Air Operează în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică, urmând să fie introdus al cincilea zbor săptămânal, în ziua de joi. Cursele de la Milano la Suceava vor ateriza pe Aeroportul „ştefan cel Mare” la ora 19:00 şi vor decola spre Milano la ora 19:30.

Wizz Air va modifica şi programul de operare pentru ruta Bologna – Suceava, şi retur. În prezent aceste zboruri sunt operate în zilele de joi şi sâmbătă, iar de la 1 aprilie vor fi operate marţi şi sâmbătă, cu aterizare la Suceava la ora 18:45 şi decolare spre Bologna la ora 19:15.

Gheorghe Flutur a mai anunţat şi că Tarom va suplimenta cursele spre Bucureşti începând din luna martie, în zilele de luni, marţi, miercuri, joi, vineri şi duminică, cu câte o frecvenţă pe zi, cu aterizare la Suceava la ora 18:50 şi decolare către Aeroportul Otopeni la 19:15.

Gheorhe Flutur a subliniat faptul că suplimentarea numărului de zboruri justifică investiţiile care vor fi făcute la aeroportul de la Salcea, în special pentru extinderea terminalului. Noul terminal va avea o suprafaţă de 1.670 de metri pătraţi şi va asigura procesarea a 170 de pasageri/oră. O altă clădire care va fi construită în cadrul aceluiaşi proiect va fi destinată pasagerilor pentru curse interne, putând fi procesaţi 86 de pasageri/oră.

Valoarea investiţiei este de aproape 12,6 milioane de lei.

+0 -0

se încarcă...