Cătălin Flutur – Botoşaniul are nevoie de o cotă rezonabilă din impozitul pe venit

0

În numele primarilor municipiilor, Asociaţia Municipiilor din România a înregistrat ieri, la Guvernul României și la Ministerul Finanțelor Publice o solicitare prin care cere de urgență o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Finanțelor Publice Eugen Teodorovici, pentru discuții privind Legea bugetului de stat pe anul 2019.

Potrivit primarului Cătălin Flutur, este arzătoare discutarea cotelor din impozitul pe venit ce vor fi alocate unităților administrativ teritoriale și a alocărilor bugetare de care depinde dezvoltarea comunităților urbane în următorii ani. Asta în condiţiile în care nu au fost prezentate informații oficiale privind fundamentarea bugetelor locale în cadrul Legii bugetului de stat pe anul 2019.

“Botoșaniul are nevoie de o cotă rezonabilă din impozitul pe venitul global pentru funcționare și dezvoltare. Lipsa de transparență a Guvernului cu privire la alocările bugetare pentru anul 2019 și gravitatea cuantumului procentelor vehiculate în presă, care nu corespund în niciun caz celor solicitate de reprezentanții administrațiilor publice locale, ne obligă pe noi, primarii de municipii, să tragem acum – până nu e prea târziu – semnalul de alarmă!”, a declarat Cătălin Flutur.

Deja ai votat!