Şcoală transformată în hotel (galerie foto)

sdr

Fosta Şcoală 4 din municipiul Botoşani va fi reabilitată şi transformată într-un hotel. Proprietarul clădirii a demarat deja procedurile în vederea derulării investiţiei. „Actualul proprietar a solicitat un certificat de urbanism de la primărie, în vederea reabilitării, schimbării destinaţiei din şcoală în hotel, cu amenajare subsol parţial şi mansardare în podul existent. Practic, acolo este un teren în suprafaţă de 3.246 de metri pătraţi pe care se află o clădire de aproximativ 1.035 de metri pătraţi. Investitorul doreşte să facă un hotel”, a declarat Marian Murariu.

Potrivit acestuia, investitorul a înaintat un memoriu în care propune mai multe lucrări. „Investitorul propune desfiinţarea unei magazii din spatele şcolii, transformarea podului în mansardă cu camere de cazare. Pe terenul din spatele clădirii vrea să realizeze cel puţin 25 de locuri de parcare, o terasă estivală, neacoperită, decorată cu pergole din lemn. La subsol doreşte să construiască trei săli de confertinţă, piscină cu vestiare, centru spa, camere tehnice pentru instalaţii. La parter, vor fi aproximativ 14 camere de cazare, recepţie, restaurant cu bucătărie proprie, iar la mansardă 11 camere de cazare, spaţii de relaxare şi spaţii administrative”, a explicat Marian Murariu.

Accesul în hotel se va face din Aleea Crizantemelor, care are lăţimea de 3.60 metri. Investitorul este dispus să cedeze o parte din terenul proprietate, astfel încât carosabilul rezultat să aibă o lăţime de 5,50 metri şi să se poată circula pe două sensuri în paralel pe acea alee.

„Am rămas plăcut surprins de această solicitare deoarece clădirea care este monument istoric nu se află într-o stare tehnică bună. Sper ca în această zonă ultracentrală să apară o clădire modernizată, elegantă, care să îmbunătăţească aspectul urbanistic din zonă şi practic să reînvie zona. Ca inginer constructor, consider că este un lucru binevenit faptul că va fi reabilitată şi modernizată o clădire monument istoric”, a mai spus Marian Murariu.

dav
sdr
dav
dav
sdr
sdr
Deja ai votat!