Un nou proiect imobiliar în municipiul Botoşani (galerie foto)

În municipiul Botoşani va fi construit un nou bloc. Municipalitatea botoşăneană a primit zilele  trecute o solicitare de la un investitor care a achiziţionat terenul situat pe Aleea Maxim Gorki, vizavi de Biserica „Sfântul Dumitru”, teren unde în trecut a fost clădirea Direcţiei de Statistică. “Terenul de aproximativ 1700 de metri pătraţi este de câţiva ani liber, deoarece clădirea veche a fost demolată”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului.

Potrivit edilului, investitorul doreşte să construiască un bloc, cu regim de înălţime parter plus patru etaje şi etajul cinci retras, cu spaţii comerciale la parter. „Iniţial, a venit cu o propunere de maxim 24 de apartamente, iar pentru fiecare apartament, precum şi pentru spaţiile comerciale de la parter, în funcţie de suprafaţa acestora, va fi asigurat câte un loc de parcare. În prima planşă cu propuneri, am observat că sunt 33 de locuri de parcare”, a precizat viceprimarul.

Primăria Botoşani a emis certificatul de urbanism prin care s-a solicitat întocmirea unei documentaţii Plan Urbanistic Zonal, documentaţie care presupune două consultări ale publicului. De asemenea, se solicită şi un studiu de oportunitate, care se emite într-o primă etapă. În ipoteza în care studiul de oportunitate va fi emis favorabil, se va trece la elaborarea documentaţiei PUZ, consultarea publicului şi înaintarea documentaţiei spre aprobare în Consiliul Local.

„Aceşti investitori sunt nişte oameni de afaceri importanţi care nu fac investiţiile întâmplător. Dumnealor au simţit trendul ascendent al vânzărilor de apartamente şi au decis să cumpere acest teren şi să construiască un bloc. Trendul în creştere al vânzărilor de apartamente presupune un nivel de trai mai crescut, pentru că nu cumperi un apartament dacă nu ai bani, ceea ce este un lucru îmbucurător atât pentru economia locală, cât şi pentru oraş. Această nouă investiţie este binevenită atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere urbanistic”, a concluzionat Marian Murariu.

dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
Deja ai votat!