Percheziţii de amploare la traficanţii de ţigări (UPDATE)

O nouă grupare de traficanţi de ţigări, care acţiona în nordul judeţului şi era formată din aproape 65 de persoane, a fost destructurată de procurorii şi poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate.

Operaţiunea a avut loc astăzi dimineaţă, când procurorii Biroului teritorial Botoşani din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), sprijiniţi de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, au efectuat 44 de percheziţii domiciliare în Darabani precum şi în comunele Hudeşti, Păltiniş, Suharău, Coţuşca, Viişoara şi Vorniceni la locuinţele mai multor persoane bănuite de contrabandă. “Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2018, membrii unei grupări infracţionale organizate ar fi introdus ilegal în România circa 500.000 de pachete cu ţigări aduse din Ucraina şi Republica Moldova, pe care le-au valorificat pe piaţa neagră din judeţ. Pe parcursul documentării activităţii infracţionale a celor în cauză, au fost confiscate aproximativ 60.000 de pachete cu ţigări”, au precizat surse apropiate anchetei.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat mai multe bunuri, iar o parte dintre suspecţi vor fi conduşi la sediul DIICOT Botoşani pentru audieri, urmând să fie cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

UPDATE

În urma percheziţiilor organizate astăzi de procurorii DIICOT, au fost aduse la audieri 39 de persoane și au fost ridicate 285 de pachete de țigări, 8.500 de lei, 6.300 de euro, 37 de telefoane, un pistol, două stații, trei binocluri, un monoclu şi un aparat de supraveghere pe timp de noapte. Potrivit anchetatorilor, în realitate suspecţii ar fi constituit şi dezvoltat cinci grupări infracţionale, specializate în contrabandă. “Aceste grupări ar fi funcționat aparent independent una față de cealaltă și ar fi derulat, temporar, și activități comune. Pe parcursul investigațiilor s-a stabilit existenţa unor conexiuni infracţionale între o parte dintre membrii acestora în ceea ce privește introducerea, transportul și distribuția țigărilor de contrabandă”, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Acțiunea a beneficiat și de sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Suceava și Iași, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Totodată, în activități au fost angrenați și jandarmi din Botoșani și Bacău.

Deja ai votat!