Noi obiective deschise pentru public în Parcul Cornişa (video)

Pentru a veni în întâmpinarea aşteptărilor bootşănenilor pasionaţi de mişcare în aer liber, începând de astăzi, în Parcul Regional de agrement Turistic şi Sportiv Cornişa, au fost deschise pentru public skatepark-ul şi patru terenuri de tenis (două acoperite cu gazon artificial şidouă cu zgură) . Aceste obiective sunt deschise în intervalul orar 10.00 – 22.00.

La skatepark accesul este gratuit, aici fiind aşteptaţi pasionaţii de sporturi extreme.

„Ţinând cont de condiţiile relativ favorabile care ne-au permis să îndepărtăm zăpada de pe acest obiectiv, am decis darea în exploatare a skatepark-ului din zona Cornişa, care are o suprafaţă de 800 de metri pătraţi şi şase rampe de urcare pentru amatorii de skateboard, biciclete şi role. Accesul pe această zonă se va face doar pentru copiii cu vârste între 6 şi 14 ani, iar în caz de polei, ceaţă, ploaie, nu-i vom lăsa să intre. Este important de ştiut că trebuie să poarte echipament de protecţie, iar exploatarea se face pe răspundere proprie. Noi nu ne asumăm niciun risc al lor, pentru că este o zonă nesupravegheată şi proiectată să fie lăsată liber şi fără a fi controlat accesul”, a declarat Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement. Oficialul a lansat o invitaţie şi pentru pasionaţii de artă urbană. „Pentru amatorii de graffiti care ştim că împânzesc oraşul, îi provocăm să vină să deseneze pe această structură de beton care împrejmuieşte skatepark-ul şi să ne impresioneze cu arta urbană, făcând ceva într-adevăr memorabil”, a mai spus Eugen Ţurcanu, adăugând că botoşănenii sunt aşteptaţi în număr mare pentru a se bucura de această investiţie a municipalităţii.

La terenurile de tenis, tariful de închiriere, în funcţie de intervalul solicitat este între 20 de lei şi 25 de lei de luni până vineri şi între 30 şi 35 de lei pe oră, sâmbăta şi duminica. Abonamentele se fac pe o perioadă de minim o lună, cu achiziţionarea a minim opt ore, conform tarifului din palierul orar solicitat, la care se adaugă o reducere de 10%.

Noile obiective deschise vor fi operabile doar dacă temperaturile exterioare şi condiţiile climaterice vor permite acest lucru.

dav
dav
dav
sdr
Deja ai votat!