Femeie externată din spital, refuzată de familie

0

Dragostea este valabilă doar atunci când suntem sănătoşi. De asta s-a convins şi o femeie de 77 de ani din Botoşani. Aceasta locuia de mai bine de 20 de ani împreună cu un bărbat în Băluşeni, cu care însă nu era căsătorită legal, astfel că relaţia de concubinaj în care trăiau cei doi a ajuns să o afecteze într-un mod neaşteptat.

Din cauza unor afecţiuni cronice, femeia a fost internată în spital pentru o perioadă mai îndelungată. În aceste zile starea ei s-a îmbunătăţit şi urma să fie externată la domiciliu, însă avea în continuare nevoie de îngrijiri şi acasă, pentru că nu se putea deplasa singură. Acolo unde sarcina ar fi trebuit să fie preluată de cel cu care şi-a trăit ultimile decenii din viaţă.

Bărbatul a fost sunat de reprezentanţii spitalului, care l-au informat că femeia va ajunge acasă cu o ambulanţă după ce va fi externată, iar acesta şi-a dat acceptul. Surpriza a venit însă în momentul în care ambulanţa a ajuns cu femeia la poarta casei, care era închisă cu un lanţ, iar bărbatul nu răspundea nici la uşă.

Cei de la spital au încercat ulterior să vorbească cu una din fiicele femeii, care, cu o zi înainte le-a spus acestora că era în Vorona, cu familia ei. În momentul în care a fost din nou sunată şi i s-a prezentat problema şi eventual sarcina de a o prelua pe mama ei, refuzată de iubit în faţa casei în care au locuit împreună, fiica acesteia a spus că tocmai a ajuns în Italia, unde muncea, din cauza unor probleme la locul de muncă.

Preţ de câteva ore, asistenţii sociali de la primărie, dar şi cei de la Spitalul Judeţean, au încercat să îl convingă pe bărbat prin telefon să o primească pe femeie înapoi acasă, iar într-un final acesta a acceptat, ambulanţa predând pacienta la domiciliu, însă nu se ştie pentru cât timp.

+0 -0
se încarcă...