O nouă licitaţie pentru Teatrul „Mihai Eminescu”

Municipalitatea botoşăneană organizează licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de consolidare a structurii de rezistenţă a Teatrului „Mihai Eminescu”, lucrare obligatorie înainte de reabilitarea clădirii.

„Am semnat, în sfârşit, scoaterea la licitaţie a lucrărilor de consolidare. Data de deschidere a ofertelor este 4 martie. Ne dorim să se înscrie cât mai multe firme”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Valoarea estimată a lucrărilor de consolidare este de 2,894 de milioane de lei.

Pe 28 ianuarie, consilierii municipali au aprobat proiectul vizând consolidarea şi restaurarea Teatrului „Mihai Eminescu” şi indicatorii economici aferenţi acestei investiţii. Documentaţiile au fost aprobate şi în vara anului trecut, însă au fost refăcute prin prisma noilor modificări legislative, inclusiv cele care impun un salariu minim în construcţii de 3.000 de lei.

Valoarea totală a investiţiei este de 23.944.057 de lei, respectiv 5.136.556 de euro. Din valoarea totală, 19.730.872 de lei reprezintă valoarea lucrărilor de construcţii montaj.

Contribuţia municipalităţii este de 1.566.845 de lei (336.124 de euro), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 456.677 de lei (97.967 de euro). Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului se vor asigura de la bugetul local.

Primăria Botoşani a obţinut cinci milioane de euro, în actualul exerciţiu financiar european. Aceeaşi sumă a fost atrasă şi în exerciţiul financiar 2007 – 2013, însă a fost pierdută din cauză că la 31 decembrie 2015, dată la care lucrările trebuiau finalizate, acestea erau la un stadiu de doar 20%.

Lucrările la Teatrul „Mihai Eminescu” au început în vara anului 2014, însă s-au oprit după ce s-a constatat că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare, neincluse în proiectul iniţial. Niciun oficial din primărie nu şi-a asumat atunci responsabilitatea continuării lucrărilor, cu acoperirea costurilor suplimentare de la bugetul local.

Deja ai votat!