duminică, mai 11, 2025
AcasăLocal BTLinie ferată de groază între Iași și Dorohoi (video)

Linie ferată de groază între Iași și Dorohoi (video)

Viteză redusă şi siguranţă minimă în trenurile care leagă municipiile Iași și Dorohoi. Pe acest tronson, calea ferată este deformată, iar călătorii cer repararea acesteia, pentru mulți fiind principala sursă de deplasare spre cele două municipii.

Sătul de condiţiile în care circulă cu trenul, unul dintre călători a filmat calea ferată şi a postat fotografiile pe reţelele de socializare. În imagini se vede cum linia care face legătura între Iaşi şi Dorohoi are denivelări.

play-sharp-fill

Zilnic, pe această cale ferată trec 13 trenuri. Pentru că linia este strâmbă, locomotiva circulă cu viteză redusă. Nu doar că se circulă cu viteză redusă, dar denivelările sunt resimţite de călători, iar de condiţii decente nici nu poate fi vorba. „Aiurea, niciun fel de condiţii. Nu au perdele, mizerie, tot ce vrei şi ce nu vrei. Nu ai cum să urci în tren pentru că postamentul este jos şi treapta este aproape la un metru, cum să urci? Îţi trebuie scăunel”, a declarat unul dintre călători pentru Digi 24.

Tronsonul a fost preluat în 2009 de o companie privată care, prin contract, s-a angajat să întreţină calea ferată. Cei de la CFR au menţionat, într-un răspuns oferit Digi24 că firma tespectivă trebuie să menţină în stare de funcţiune infrastructura feroviară cu toate mijloacele fixe şi echipamentele conexe, precum şi materialul rulant utilizat, conform normelor tehnice şi prevederilor instrucţionale din sistemul de transport feroviar. Mai mult, trebuie să întreţină şi să repare secţiunea de drum respectivă. „Motivul este clar: neîntreţinere, neîntreţinere, neîntreţinere! Asta se face, de obicei, la şapte-opt ani, nouă ani. Probabil că au mult mai mult perioada de când nu s-au făcut aceste lucrări şi atunci asta este situaţia. Pericolul care este să deraieze. Dacă nu se reduce viteza de circulaţie”, a declarat prof. univ. dr. ing. Teodor Broşteanu de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi.

În zona Iaşi firma privată a luat în administrare 330 de kilometri de cale ferată, iar în total, în România, gestionează peste 1.500 de kilometri.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
ploaie moderată
7.8 ° C
7.8 °
6.6 °
86 %
2.6kmh
100 %
D
9 °
lun
14 °
mar
15 °
mie
16 °
J
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Oricum vizitatori la muzeu or să fie puțini, așa că bicicliștii nu încurcă. Sau poate se pune semafor inteligent.

EDITORIAL

Așa cum probabil mulți dintre dumneavoastră și-au dat seama, scrierea de azi nu are în comun cu producția cinematografică de comedie din 2022 nimic...

EPIGRAMA ZILEI

Cu iubita lui drăguță Îl zărești la orice pas, El o duce de mânuță, Ea de… nas !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...