Jaf cu cagule. Victima a fost legată şi prădată de bani

0

Tâlhărie în noapte în satul Lişna, comuna Suharău, unde o femeie în vârstă de 60 de ani a fost prădată de nişte indivizi necunoscuţi, care i-au intrat în locuinţă şi i-au furat un seif cu o sumă considerabilă de bani. Deşi fapta s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, autorii nu au fost prinşi, iar reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au refuzat să ofere mai multe informaţii, ancheta fiind în desfăşurare.

Jaful a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, când atacatorii, având feţele acoperite, au năvălit în casa femeii, au legat-o pe proprietară şi apoi au scotocit prin locuinţă în căutarea seifului. Lovitura pare să fi fost atent planificată, tâlharii având informaţii că femeia, care administrează mai multe magazine, ar deţine o sumă de bani. De altfel, jaful s-a petrecut în mai puţin de un sfert de oră, după ce autorii au supravegheat locuinţa şi au atacat la adăpostul întunericului, când ştiau că femeia nu poate să ceară ajutor.

„Momentan, detalii din anchetă nu putem oferi, întrucât urmărirea penală are un caracter nepublic. Singurul lucru pe care îl putem preciza este faptul că se efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta, în cauză fiind sustrasă şi o sumă de bani”, a declarat Alexandra Dascălu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Tâlhăria vine în contextul în care în judeţ au avut loc mai multe furturi şi tâlhării, ţintele fiind mai multe familii înstărite. În municipiul Botoşani, multe dintre atacuri au vizat locuinţele din zona Lebăda, iar printre victimele hoţilor s-a aflat inclusiv şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, comisarul şef Viorel Şerbănoiu, care a fost prădat în noiembrie 2018. Deocamdată, hoţii nu au fost prinşi.

Acelaşi lucru se întâmplă de ceva vreme şi în judeţul Suceava, unde mai multe familii au fost prădate de indivizi necunoscuţi. Din acest motiv, anchetatorii nu exclud varianta ca faptele să fi fost comise de acelaşi grup de suspecţi.

+0 -0
se încarcă...