Fonduri europene pentru dotarea Pediatriei

0
0

Ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani a fost suplimentată cu un proiect de hotărâre care vizează modificarea modului de cofinanţare a proiectului de dotare a ambulatorului din cadrul Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani. Votul a fost formal, toţi cei 30 de consilieri votând „pentru”.

Consilierii judeţeni au trebuit să modifice hotărârea anterioară prin care se stabiliseră finanţarea lucrărilor la Ambulatoriul de la Pediatrie, deoarece Spitalul Judeţean a încheiat contract de consultanţă cu Synesis Partners SRL, în valoare de 14.756 de lei, iar cota de 2% de cofinanţare, adică aproximativ 300 de lei, va trebui să fie suportată de bugetul unităţii medicale şi nu de cel al CJ, potrivit unei clarificări transmise de ADR Nord-Est.

Dotarea Ambulatorului de la Pediatrie se face printr-un proiect finanţat de UE prin Programul Operaţional Regional (POR) şi are o valoare totală de trei milioane de lei (n.r. – aproximativ 650 de mii de euro), din care contribuţia CJ şi a Spitalului Judeţean este de 2%, adică aproximativ 70 de mii de lei (n.r. – aproximativ 13.600 de euro).

+0 -0

se încarcă...