Adolescentele din Ştefăneşti au fost externate (video)

0
0

Cele două fete din Ştefăneşti au fost ieri externate, după ce starea lor s-a ameliorat. Cadrele medicale tot nu au reuşit să afle ce au luat, şi trag un semnal de alarmă pentru părinţi, pentru că în astfel de situaţii ei sunt cel care pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte. „Cele două minore au fost stabilizate încă de la sosirea în Urgenţe. Au fost ulterior internate pe o secţie medicală, pentru a fi ţinute sub supraveghere, iar luni au fost externate, starea lor fiind una bună. Colegii mei nu au reuşit să afle de la ele ce pastile au luat, însă”, a precizat medicul Livia Mihalache, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Pentru a fi sigure, cadrele medicale le-au făcut celor două şi spălături gastrice, pentru a încerca să diminueze absorbţia substanţelor toxice în organism.

Incidentul a avut loc sâmbătă la amiază, când două fete, de 12 şi 13 ani, au ajuns la spital după ce au luat câte 20 de pilule de medicamente. Acestea au refuzat să spună ce anume au luat. Familiile celor două tinere, din oraşul Ştefăneşti, au sunat speriate la serviciul de urgenţă 112. Tinerele au fost găsite de către rude ameţite, acestea spunând că au înghiţit fiecare câte 20 de pastile, fără însă a preciza şi ce anume. Încercările familiei de a afla origina pastilelor au fost sortite eşecului, fetele spunând că au aruncat pe foc ambalajele medicamentelor.

Medicii spun că în astfel de situaţii părinţii pot evalua cel mai bine situaţia şi pot face repede o evaluare a medicamentelor pe care le au în gospodărie şi eventual aprecia ce medicamente ar fi putut fi înghiţite. De cele mai multe ori, dacă medicii ştiu exact ce substanţe toxice au fost înghiţite de un pacient, se poate administra imediat tratamentul cel mai bun în astfel de situaţii.

Cu exact un an în urmă, medicii au avut parte de un caz de-a dreptul şocant, o fată de 16 ani din Durneşti, a decedat la spital după ce a înghiţit o substanţă necunoscută şi nu le-a spus medicilor ce anume a înghiţit. Toate manevrele cadrelor medicale au fost în zadar, aceasta intrând în comă după câteva ore şi decedând pe secţia de reanimare a spitalului.

+0 -0

se încarcă...