Scădere drastică a numărului de locuri de muncă disponibile

0

Numărul slujbelor scoase la concurs prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) în această săptămână s-a redus aproape la jumătate faţă de săptămâna trecută. Astfel, sunt puse la dispoziţia botoşănenilor 552 de locuri de muncă vacante.

Este o conjunctură şi nu neapărat o scădere a cererii de forţă de muncă a angajatorilor din Botoşani. Multe dintre oferte au expirat la sfârşitul lunii februarie şi angajatorii încă nu le-au reînnoit. De obicei, aşa se întâmplă la început de fiecare lună”, a declarat Gabriela Vranciuc, inspector superior în cadrul Compartimentului Resurse Umane, Salarizare, Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ al AJOFM Botoşani.

Printre locurile de muncă scoase spre ocupare se numără şi slujbe râvnite de mulţi specialişti. Este vorba de un post de şef de serviciu financiar-contabilitate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani. Salariul brut oferit este de 7.736 de lei, iar candidaţii trebuie să aibă studii superioare în domeniul ştiinţelor economice, master în domeniul administraţiei publice, management şi certificat de atestare a cunoştinţelor în domeniul Sistemului European de Conturi.

Angajatorii mai caută specialişti cu studii superioare, în special ingineri (specializaţi: în îmbunătăţiri funciare, confecţii de piele şi înlocuitori, în construcţii, în industria alimentară, metalurgie, metalurgie), funcţionari publici, economişti, farmacişti, laboranţi.

Locurile de munca disponibile

Oferta pentru botoşănenii cu studii medii este destul de diversă, dar, din păcate, în general, salariul oferit este minim pe economie. Cele mai multe posturi sunt în construcţii şi în domeniul industriei uşoare, dar sunt scoase la concurs şi posturi de bucătari, chelneri, barmani, coafeze, frizeri, cosmeticiene, dar şi agenţi de pariuri, agenți comerciali, vânzători sau călcătorese.

De asemenea, în oferta de muncă AJOFM se găsesc şi posturi pentru persoanele necalificate, care nu au studii profesionale sau liceale absolvite, dar şi acestea sunt în construcţii şi confecţii.

+0 -1
se încarcă...