Protest în CJRAE Botoşani (video)

0
Protest în CJRAE Botoşani (video)
dav

Angajaţii Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Botoşani vor întrerupe astăzi activitatea timp de două ore, în intervalul 13.00 – 15.00. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, a explicat că începând de luni, aceştia au purtat banderole albe, iar mâine, timp de două ore, nu vor derula activitatea de examinare psihosomatică a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani, în perioada 1 septembrie – 31 decembrie şi care vor să se înscrie în clasa pregătitoare.

Angajaţii CJRAE doresc să tragă un semnal de alarmă asupra situaţiei în care se află salariaţii din aceste centre, situaţie nedorită de către ei şi cauzată în principal de intenţia ministerului de a mai tăia nişte drepturi pe care le-au primit legal, timp de zece ani.

Revendicările protestatarilor sunt aceleaşi la nivel naţional, respectiv recunoaşterea statutului de cadru didactic de predare pentru profesorii din CJRAE, recunoaşterea CJRAE ca unitate de învăţământ special integrat, acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică, menţinerea sporului de 15%, care este specific învăţământului special.

Activitatea în CJRAE va fi reluată mâine, la ora 15.00, dat fiind faptul că instituţia are în această perioadă program în intervalul 10.00 – 18.00.

+1 -0

se încarcă...