Prezenţă foarte bună la simularea Evaluării Naţionale

0

Simularea Evaluării Naţionale la Botoşani a înregistrat o prezenţă foarte bună în rândul elevilor. Datele centralizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean arată că la clasa a VII-a, din cei 4585 de elevi înscrişi au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română 4375, prezenţa fiind de 95,42%. La clasa a VIII-a, din cei 4631 de elevi înscrişi, au susţinut proba 4459, prezenţa fiind de 96,29%.

Mâine elevii au proba la matematică.

Referindu-se la îndemnul adresat elevilor de Consiliului Naţional al Elevilor şi anume de a da foaia goală, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au răspuns că proiectul de ordin de ministru prin care a fost aprobată organizarea simulării Evaluării Naționale și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2018-2019, a fost dezbătut în cadrul Comisiei de Dialog Social din care fac parte reprezentanții elevilor, părinților, profesorilor și ai altor parteneri sociali, majoritatea susținând acest demers care vine în sprijinul elevilor.

„Rezultatele obținute de elevi la examenele naționale arată că se impune intensificarea eforturilor tuturor factorilor implicaţi pentru asigurarea succesului educațional al tuturor copiilor, inclusiv al copiilor din grupurile marginalizate social și în situație de risc de abandon şcolar, accesului egal al acestora la oportunități, drepturi și servicii din domeniul educațional, precum și pentru ameliorarea rezultatelor elevilor la examenele naţionale”, se arată într-un comunicat transmis de MEN.

+0 -0
se încarcă...