Ajutoare de la guvern pentru 26 de familii sau persoane singure din județ

0

26 de familii sau persoane singure din judeţul Botoşani, aflate în situaţii de necesitate ori deosebite, cauzate de incendii, inundaţii, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, vor primi ajutoare totale de 90.500 de lei din partea Guvernului.
Cinci dintre familii sau persoane singure sunt din municipiul Botoşani, şase din Dorohoi, cinci din comuna Coşula, trei din Călăraşi şi câte o familie/persoană singură din Bucecea, Havârna, Santa Mare, Vlădeni, Cristeşti, Durneşti şi Adăşeni, sumele pe care urmează să le primească fiind între 1.000 şi 6.000 de lei.
„Dosarele elaborate de Agenţia Judeţeană de Inspecţie şi Prestaţii Socială (AJPIS) în colaborare cu autorităţile locale au fost transmise la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale care le-a pus în dezbaterea şi aprobarea Executivului în şedinţa de săptămâna trecută. Urmează ca banii să fie alocaţi AJPIS în următoarele zile şi ulterior, familiile să intre în posesia lor. Cu sumele pe care le vor primi, oamenii îşi vor putea rezolva măcar în parte problemele cu care se confruntă”, a declarat prefectul Dan Şlincu.
La nivel naţional, în ultima şedinţă, Guvernul a aprobat alocarea unor ajutoare de urgenţă de două milioane de lei pentru sprijinirea a 550 de familii şi persoane singure.

Deja ai votat!
se încarcă...