Luat cu ambulanţa, după ce s-a drogat din curiozitate

0
Luat cu ambulanţa, după ce s-a drogat din curiozitate

Paznicul unei firme de confecţii din municipiul Botoşani, din apropierea supermarketului Kaufland, a ajuns în stare gravă la spital, miercuri seară, după ce s-a drogat din curiozitate. În vârstă de 65 de ani, Vasile C. a găsit un pliculeţ cu fragmente vegetale şi cum avea viciul fumatului, s-a gândit să pună tocătura cu pricina într-o ţigară. Zis şi făcut, însă după numai câteva minute bărbatul a început să se simtă din ce în ce mai rău, după care şi-a pierdut cunoştinţa.

Preluat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Vasile C. a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), unde a primit îngrijiri medicale. „Pacientul a fost adus în status confuzional în urma unui consum de alcool şi substanţă de ideologie necunoscută declarativ de la pacient, acesta fiind găsit la locul de muncă. Pacientul, consumator cronic etanolic, fumător, stabil din punct de vedere hemodinamic, a fost investigat şi evaluat în serviciul de urgenţă, ulterior dirijat către Spitalul de Psihiatrie pentru tratament şi consult adecvat”, a precizat Ramona Guraliuc, medic şef UPU.

Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor şi a celor de la structurile de Combatere a Crimei Organizate, care au deschis o anchetă pentru a stabili natura substanţei şi a afla provenienţa plicului cu pricina. „Spitalul ne-a comunicat faptul că a acordat îngrijiri unui bărbat care avea asupra sa şi o substanţă vegetală. Bunurile respective au fost ridicate şi înaintate către Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani”, a declarat Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

+0 -0

se încarcă...