Şoferii au blocat traficul timp de 15 minute

0
Şoferii au blocat traficul timp de 15 minute

În paralel cu protestul din faţa Prefecturii Botoşani, şoferii au oprit şi ei în trafic pentru 15 minute, pentru a se alătura provocării lansate de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi.

Astfel, mai mulți șoferi au blocat, vineri, timp de un sfert de oră, traficul la ieșire din Botoșani spre Suceava.

Conducătorii autoturismelor și-au exprimat nemulțumirea față de lipsa autostrăzilor şi a drumurilor decente.
Blocată a fost şi Calea Naţională, unde şoferii au oprit pe avarie în faţa stadionului pentru 15 minute. „Toţi vrem autostrăzi. Toţi vrem drumuri bune ca să nu ne mai riscăm viaţa ori de câte ori trebuie să ne deplasăm undeva în ţară. Toţi vrem să petrecem cât mai puţin timp în trafic. Numai conducătorii noştri nu au înţeles şi se fac că nu înţeleg acest lucru. Trei decenii au trecut degeaba, noi regresăm în loc să ne apropiem de nivelul de trai din Vest. Acuşi vin să ne ceară votul. Au nesimţirea asta, toţi. Niciunul nu a făcut nimic însă când a ajuns la putere. Ne duc cu zăhărelul de la un an la altul, dar răbdarea noastră s-a terminat”, a declarat unul din şoferii care şi-a oprit maşina în trafic pentru 15 minute.

Diversiune marca PSD

Pentru a încerca să distragă atenţia de la protestele de amploare, ministrul Transporturilor, Răzvan Cucu, a anunţat că în timpul protestului vor începe lucrările la „Autostrada Moldovei” (!?!). În realitate e vorba de varianta ocolitoare a Bacăului. Proiectul lansat de Răzvan Cuc a mai fost inaugurat odată, în 2015, când premier era Victor Ponta, dar firma din Turcia care câștigase licitația a abandonat lucrările pentru că a intrat în faliment în 2017, fiind în litigiu cu statul român.

Realizarea centurii Bacăului costă și mai mult. Dacă în 2015 prețul de execuție era 93 milioane de euro, la tăierea asta de panglică a ministrului Cuc lucrarea costă 142 milioane euro. Segmentul respectiv de drum are lungimea de 30,8 kilometri și durata de execuție este trei ani.

Lucrarea respectivă a fost atribuită prin licitație acum o lună, iar angajații firmei constructoare lucrează pe șantier de o săptămână, însă ministrul Cuc a fost astăzi să inaugureze începerea lucrărilor în speranța probabil a avea un contraargument în fața românilor care protestează astăzi pentru autostrăzi și infrastructură rutieră decentă în România.

+0 -0

se încarcă...